Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans* en Temps del Coronavirus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/31/2020 12:01:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans* en Temps del Coronavirus

Des del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament s’ha recordat que, en l’actual context d’alarma pel coronavirus, aquest col·lectiu és un grup de risc sanitari i d’exclusió social

Aquest dimarts 31 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, l’Ajuntament de Blanes ha volgut celebrar-ho encara que sigui telemàticament a través del web municipal i les seves xarxes socials. L’any 2009 es va instaurar la celebració d’aquest dia internacional, per defensar els drets de la comunitat transgènere.


Per les seves característiques avui i ara, en l’actual context d’alarma pel coronavirus, aquest col·lectiu és un grup que córre un doble risc sanitari i d’exclusió social. Des de fa uns anys, el consistori blanenc s’ha sumat a aquesta commemoració coincidint amb el 31 de març, penjant la bandera transgènere i amb un manifest institucional de suport a les reivindicacions d’aquest col·lectiu.


Xerrada divulgativa organitzada pel SAI Blanes 2019
A causa de l’actual Estat d’Alarma, enguany no serà possible fer-ho com és habitual, però des del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes s’ha volgut recordar a la ciutadania, encara que sigui telemàticament, el ferm suport d’aquesta administració envers la comunitat transgènere. No tan sols aquest dia, sinó tots els dies de l’any.

La situació de confinament pot suposar un risc de patir LGBTFÒBIA

En aquest sentit, a Blanes hi ha el SAI (Servei d’Atenció Integral) municipal que dóna assessorament i fa els tràmits del canvi de nom a les targetes sanitàries. De manera periòdica, també instal·la carpes d’informació a peu de carrer obertes a la participació de tothom. Per això, i donat que l’actual situació de confinament pot significar un risc de patir LGBTFÒBIA, s’ha recordat que el SAI de Blanes continua treballant telemàticament.


A través del correu igualtat@blanes.cat es poden fer arribar consultes sobre qüestions de divesitat sexual i de gènere, realitzar el canvi de nom sentit a la targeta sanitària, així com informar sobre una incidència de discriminacio LGBTI+, o informar-se sobre com iniciar una denúncia administrativa, penal o laboral. D’igual manera, el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes ha posat a l’abast de tothom un formulari interactiu: https://forms.gle/ZwqeP74Mz7PQZ2uMA

Lliures i Iguals: lluitar contra la discriminació

Les Nacions Unides van impulsar una campanya sota el títol ‘Lliures i Igualts’ per sensibilitzar sobre les condicions de vida i la problemàtica d’aquest col·lectiu en l’actual societat. Es tractava de poder lluitar contra la discriminació que pateixen aquestes persones arreu del món. A l’estat espanyol i a Catalunya, es van impulsar diverses lleis i propostes de llei perquè les persones transgènere puguin gaudir de drets tan elementals com que la seva identitat sentida sigui la que consta als documents d’identitat, però encara falta molt camí per recórrer.


També falta que la societat entengui que la diversitat no és una anomalia, així com que totes les persones trans* tinguin accés a traballs i vides dignes. Manca conquerir el respecte envers les persones transgènere, així com que els nens i nenes trans* no pateixin assetjament a les escoles. Manca, per últim, que tota la societat entengui que tot se'ls éssers humans tenen el dret a ser ‘Lliures i Iguals’, tal com queda reflectit a la Constitució Espanyola.
Data de realització: 03/31/2020 | Data de la darrera actualització: 03/31/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300