Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha identificat 1.500 vehicles i ha fet 300 denúncies les dues primeres setmanes de l’Estat d’Alarma


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2020 02:14:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes ha identificat 1.500 vehicles i ha fet 300 denúncies les dues primeres setmanes de l’Estat d’Alarma

Entre el 16 i el 29 de març també s’han identificat prop de 500 persones en l’operatiu que vetlla pel compliment de les mesures de confinament dictat per l’Estat d’Alarma pel COVID-19

Durant les dues primeres setmanes en què s’ha aplicat l’Estat d’Alarma decretat pel govern de l’estat espanyol per frenar l’expansió del coronavirus, la Policia Local de Blanes ha estat vetllant pel seu compliment amb patrulles que han fet tant a peu com en vehicles policials. Durant la reunió del Gabinet Tècnic Assessor de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde de Blanes Àngel Canosa, s’ha fet balanç de les actuacions i els resultats obtinguts durant les dues primeres setmanes.


Controls Policia Local de Blanes
En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Joan Garcia, que informa cada dia del nombre i tipologia específica d’aquestes actuacions, també ha fet un balanç de les dues primeres setmanes d’aplicació, és a dir: del 16 al 29 de març. S’hi recullen els tres tipus principals de dades que es repassen cada dia: persones i vehicles identificats, així com actes-denúncia contra el Reial Decret 463/2020 que reunia les mesures a complir amb motiu de l’aplicació de l’Estat d’Alarma.

1.500 vehicles identificats i 300 denúncies per incomplir el confinament

Respecte l’esmentat període de les dues primeres setmanes, del 16 al 29 de març, la Policia Local de Blanes ha identificat prop de 1.500 vehicles, més concretament 1.464, sense comptar els del primer cap de setmana del 14 i 15 de març, així com aquests dos darrers dies de l’anterior mes. D’altra banda, s’han aixecat un total de 305 actes-denúncia, amb sancions que poden anar des dels 100 € fins als 30.000 €.


Tot i que la major part han estat primeres denúncies, la Policia Local també s’ha trobat amb diverses persones reincidents, per a les quals la quantia de les sancions ja és més elevada. En d’altres casos la persona denunciada, ja sigui perquè anava a peu o en cotxe sense tenir cap causa justificada, també ha rebut una altra penalització afegida de la Policia Local per alguna falta o delicte.

Aquest ha estat el cas que justament va tenir lloc la tarda d’aquest passat dimarts, quan la Policia Local de Blanes va aturar al centre de la vila una persona que circulava amb el seu vehicle sense causa justificada. Quan els agents el van identificar, es va poder comprovar a la base de dades que constava una ordre de recerca i captura per part del Cos Nacional de Policia de Madrid, per la qual cosa es va procedir a la seva detenció.


En altres casos, juntament amb la sanció per circular per la via pública sense trobar-se en cap dels supòsits permesos, també s’han denunciat persones perquè circulaven amb el carnet de conduir retirat, o bé per faltar al respecte als agents de l’autoritat quan l’estaven identificant. Durant la jornada d’aquest passat dimarts es van identificar 30 persones i 26 vehicles, i es van aixecar un total de 25 actes-denúncia.

Intensificació dels controls per l’arribada de vehicles per Setmana Santa

El fet que Blanes sigui una destinació turística, a més a més d’un lloc on hi ha moltes segones residències de veïns de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, fa que aquesta població sigui un punt de referència a tenir en compte per restringir els desplaçaments durant el cap de setmana. Això provoca que, des que es va imposar l’Estat d’Alarma, la Policia Local de Blanes en coordinació amb els Mossos d’Esquadra hagi incrementat els controls a les carreteres d’accés a la vila.


Aquest proper cap de setmana, i especialment el següent, els controls seran encara més rigorosos que fins ara, ja que es vol prevenir la possible arribada de més vehicles que comencen les vacances de Setmana Santa. Els efectius policials també preveuen que aquest possible increment de persones que vulguin desplaçar-se per aquestes vacances, sigui encara més intens de cara a la setmana vinent, quan els festius a Catalunya s’enceten el divendres 10 d’abril.Data de realització: 04/01/2020 | Data de la darrera actualització: 04/01/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300