Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes i Creu Roja continuen el subministrament d’àpats per a gent gran a domicili


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/03/2020 06:41:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granL’Ajuntament de Blanes i Creu Roja continuen el subministrament d’àpats per a gent gran a domicili

Des del 16 de març Serveis Socials, Protecció Civil i voluntaris de Creu Roja coordinen el servei per als avis que s’atenien als Centres de Dia, i fins al moment ja s’han repartit 202 àpats

Dilluns vinent serà ja la quarta setmana en què continua aquest servei que l’Ajuntament de Blanes va organitzar amb el suport de Creu Roja Joventut de l’Assemblea Blanes-Lloret-Tossa perquè entrés en vigència tot just començar l’emergència sanitària. Això perquè una de les primeres mesures que es van implementar llavors des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, afectava als Centres de Dia d’Atenció a la Gent Gran.


El voluntariat de Creu Roja Joventut lliura l'àpat del dia a una àvia
El què calia fer, seguint instruccions del Departament de Salut, era que en tots aquells centres de dia que compartissin edifici amb una residència, calia assegurar-se que no hi hagués cap contacte. En seguiment d’aquesta ordre, des del consistori blanenc es va arranjar-ho tot perquè tant els usuaris i usuàries com els i les professionals de residències amb atencions de centre de dia estiguessin en espais separats i no estiguessin en contacte.


El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, amb la coordinadora de
Creu Roja Joventut, Norma Rivas, i dos dels voluntaris: la Raquel i en Víctor
Per poder posar en pràctica la mesura, alguns Centres de Dia van haver de tancar temporalment aquesta activitat. Això significava que hi hauria diverses persones que habitualment feien els seus àpats als Centres de Dia que es quedarien sense aquest servei al no poder-hi anar. Per això, l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Serveis Socials, en coordinació amb Protecció Civil, Policia Local i altres serveis, van cercar la solució més factible perquè no passés ni un sol dia de decalatge quan arribés el primer dia laborable.

S’han subministrat 202 àpats a domicili als avis i àvies que ho han requerit

El primer suport es va trobar en els i les voluntàries de Creu Roja de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, que es van fer càrrec de fer efectiu el servei. Es va elaborar un llistat des del consistori per saber el nombre de persones a qui calia atendre, i l’Ajuntament va contactar amb una empresa de càtering que pogués preparar diàriament els àpats, contractant el servei amb càrrec al consistori blanenc.


Fins a data d’avui, ja s’han repartit un total de 202 àpats als domicilis dels avis i àvies que ho han requerit, un servei que precisament s’ha renovat amb l’empresa subministradora de càtering recentment. I és que inicialment es van seguir les directrius que va dictar l’estat espanyol respecte que el confinament seria de 15 dies. Ara s’ha renovat i així se seguirà fent mentre duri l’alerta.

Dispositiu coordinat per Protecció Civil per garantir la seguretat sanitària

El dispositiu per fer el lliurament diari el va coordinar el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. La mecànica durant tots aquests dies, i mentre la gent gran no puguin tornar de nou als Centres de Dia, està organitzada de tal manera que es garanteix en tot moment la seguretat per evitar el contagi dels avis i àvies.

En primer lloc, el voluntariat de Creu Roja recull els baguls condicionats per transportar el menjar i el va distribuint en tots els domicilis consignats en bosses individuals. Tot l’operatiu es fa sota estrictes mesures de protecció i seguretat, donat que es tracta d’un dels col·lectius especialment vulnerable al possible contagi per coronavirus.


Per això, els i les voluntàries de Creu Roja van proveïts de guants i mascareta quan accedeixen als domicilis, i no estableixen cap mena de contacte físic amb les persones a les quals estan atenent. Aquesta operació s’està fent durant tots els dies laborables, amb la previsió que divendres també se’ls fa arribar l’àpat del dissabte i, ocasionalment, el mateix dissabte. L’únic dia en què no es cobreix el servei és els diumenges, ja que els Centres de Dia no funcionen i habitualment se n’encarreguen de fer arribar els àpats els respectius familiars de les persones ateses.

Un valor afegit que no té preu

El voluntariat de Creu Roja Joventut es distribueix la tasca per parelles en diferents torns, i els avis i àvies ja esperen impacients que arribi el migdia per rebre els dinars i fer-la petar una estona si en tenen ganes. Són voluntaris i voluntàries com la Raquel i en Víctor, que diàriament visiten persones com la Teresa o la Rosa, i el matrimoni format per la Pilar i el Pablo, que reben els joves de Creu Roja com si fos un esdeveniment molt especial.


Més enllà de fer arribar els àpats a la gent gran, el voluntariat de Creu Roja Joventut també afegeix al seu servei un valor afegit que no té preu i que regalen sempre amb un somriure: escoltar i fer-los arribar el seu escalf. Voluntariat i gent gran també comparteixen un mateix desig: que aviat acabi aquest malson.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/03/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300