Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes continua subministrant material als centres sanitaris i les residències de gent gran


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2020 10:37:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEL’Ajuntament de Blanes continua subministrant material als centres sanitaris i les residències de gent gran

Protecció Civil està en contacte permanent amb tots els centres on reparteix el material, tant el què ha adquirit el consistori com el confeccionat per desenes de voluntaris i voluntàries

Una de les qüestions que es tracta en totes i cadascunes de les reunions que fa diàriament el Gabinet Tècnic Assessor que presideix l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, és el subministrament de material sanitari per poder donar resposta a la manca detectada també des d’un bell principi. L’objectiu ha estat i és procurar que cap dels centres sanitaris i assistencials del municipi no es quedi sense aquest element primordial perquè els professionals sanitaris puguin combatre amb seguretat i protecció la pandèmia per la COVID-19.


Protecció Civil reparteix el material a l'Hospital Comarcal de Blanes
Se n’encarrega de coordinar especialment aquest aspecte el Departament de Protecció Civil en contacte permanent amb diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes, i altres institucions i estaments relacionats amb aquest àmbit. També està contínuament en contacte amb els centres sanitaris i assistencials del municipi: el CAP-1 i CAP-2, l’Hospital Comarcal de Blanes, l’Hospital-Asil Sant Jaume, i les tres residències de gent gran: La Vostra Llar, Clívia i Sant Olaguer.

Milers de mascaretes i altre material sanitari de protecció

Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes centralitza la distribució del material sanitari als centres després que el propi departament o d’altres col·lectius, empreses, institucions i personal voluntari s’han encarregat de la seva recollida. El material que es reparteix són principalment mascaretes, bates, barrets, maneguetes de protecció pels braços, peücs, davantals de plàstic per posar sobre les bates, i les conegudes viseres protectores fabricades en part amb peces d’impressores 3D.


Material Sanitari recollit del grau d'auxiliar d'infermeria a l'Institut S'Agulla
D’ençà que va començar l’emergència, són milers les unitats de tot aquest material que ja s’han entregat als centres sanitaris i assistencials. N’hi ha hagut tant del què ha adquirit l’Ajuntament de Blanes directament, com del què li ha arribat des de diverses empreses i institucions. Però també hi ha un altre tipus de material que han realitzat desenes de voluntaris i voluntàries.

Material confeccionat per desenes de voluntaris i voluntàries

A banda del material sanitari confeccionat per empreses especialitzades, una gran part del contingent que s’ha estat lliurant als centres sanitaris i assistencials procedeix de desenes de voluntaris i voluntàries. El material l’han confeccionat a casa seva, abans i durant el confinament.


Repartiment material al CAP-2 de Blanes
Diversos col·lectius i grups de persones aplegades espontàniament arran de la pandèmia, s’han coordinat telemàticament a base de whats apps, trucades telefòniques i correus electrònics. S’han passat uns patrons bàsics i han tallat, cosit, imprès i/o muntat, el què fes falta, per substituir el material sanitari que no acabava d’arribar en el seu moment. Des de l’Ajuntament de Blanes es fa de pont entre els diversos col·lectius de voluntaris i voluntàries i Protecció Civil per mantenir una comunicació constant.

Abastiment extra per cobrir els dies festius de Setmana Santa

A banda dels lliuraments periòdics que es fan habitualment, de cara a aquest període de Setmana Santa, en què els dies festius podien condicionar la mecànica de treball dels centres sanitaris i assistencials, Protecció Civil va fer un abastiment extra abans que comencés aquest període. Ho va fer el passat dijous, després de contactar amb tots els centres.

Es va preguntar i concretar quin tipus de material els feia falta reposar, i després es va repartir en tots i cadascun d’ells garantint que no hi hauria cap mancança durant aquests dies. El repartiment s’ha de fer de manera constant i periòdica, ja que no es poden col·lapsar els espais dels centres, i a més a més la producció del voluntariat s’ha d’anar recollint a mesura que es va enllestint.


Protecció Civil repartint material a l'Hospital-Asil Sant Jaume
Aquest passat dijous es van repartir 425 bates i 75 màscares-pantalla, a banda de centenars de mascaretes i altres tipus de material de què es nodreix habitualment a tots els centres. Aquesta tasca s’ha fet i se seguirà fent mentre sigui necessari, un esforç on cap de les persones implicades no mira si és laborable o festiu, si és massa tard o massa d’hora. Tan sols quantes peces més, quins serveis més cal fer.Data de realització: 04/12/2020 | Data de la darrera actualització: 04/12/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300