Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’ha blindat avui dilluns amb un operatiu especial per detectar els veïns de segones residències


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/13/2020 04:57:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes s’ha blindat avui dilluns amb un operatiu especial per detectar els veïns de segones residències

S’han tancat tots els accessos viaris i s’han muntat tres controls policials a peu de carretera, actius durant tot el dia. Fins a les 5 de la tarda s’han identificat un total de 704 vehicles

Hi ha una dita que sentencia: ‘A grans mals, grans remeis’. Això és el què ha aplicat avui dilluns l’Ajuntament de Blanes en relació als veïns de segones residències que, malgrat totes les recomanacions i ordres que s’han estat fent des de diversos estaments tots aquests dies, han fet oïdes sordes i han trencat tant el confinament com l’ordre de no desplaçar-se si no és absolutament necessari. Una mesura per frenar l’expansió del coronavirus.


Controls Policia Local de Blanes avui al matí
Tot i els nombrosos controls que s’han intensificat especialment els darrers dies amb motiu de Setmana Santa, Blanes també ha estat un dels llocs on els veïns del municipi han pogut adonar-se aquests dies que alguns dels ocupants de segones residències han vingut igualment. No han estat tots, però sí una part que s’han pogut detectar a través de les denúncies dels seus veïns, als supermercats, o bé amb els cubells de recollida d’escombraries, que han proliferat aquests dies.

Blindatge total dels accessos viaris al municipi

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament de Blanes ha volgut fer un toc d’atenció a tots i totes aquestes persones perquè entenguin que cal respectar l’ordre de no desplaçar-se si no està justificat o no és imprescindible. Per això, aquest dilluns s’ha muntat un complex i extens dispositiu policial i logístic que ha barrat tots els accessos viaris a Blanes, impedint que ningú no pugui marxar de la població si no és passant per algun dels tres controls policials on es comprova la documentació.


Des del passat divendres, efectius de la Policia Local de Blanes i les Brigades Municipals han estat instal·lant obstacles pesants i barreres als camins de sorra dels voltants, així com als vials secundaris de sortida i entrada a la població. L’operatiu s’ha completat aquest matí amb la col·locació de les darreres tanques que barren el pas, i amb la posada en marxa dels controls policials.

704 vehicles identificats i 30 actes aixecades

L’operatiu estarà en marxa fins ben entrada la nit, quan es desmuntaran els controls coincidint amb la finalització de la jornada. A l’hora d’enviar aquesta nota de premsa, a les 5 de la tarda, els agents de la Policia Local de Blanes ja han identificat un total de 704 vehicles, i han aixecat un total de 30 actes-denúncia. A partir de les 2 del migdia, l’afluència de vehicles ha minvat considerablement.


En l’Operatiu d’aquest dilluns, on la principal dificultat ha estat la pluja constant, la Policia Local de Blanes ha destinat un total de 23 agents. D’aquest total, 14 agents han cobert el torn del matí, quan s’havia previst que hi hagués una major afluència de vehicles. Els 9 agents restants de la Policia Local estan cobrint el torn de tarda i fins la nit. Val a dir que en un dels tres controls de sortida on hi havia la Policia Local, també estava cobert per agents dels Mossos d’Esquadra.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del cap
de la Policia Local, Joan Garcia, en un dels controls
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha acostat als punts de control tant aquest matí com a la tarda per donar suport al dispositiu especial de la Policia Local de Blanes, així com per veure de primera mà com estava transcorrent la jornada. En aquest sentit, ha explicat: “Vist que ni els missatges institucionals de la Generalitat i el govern de l’estat, ni les peticions que s’han fet des de diversos col·lectius i estaments han funcionat, des de l’Ajuntament de Blanes hem entès que calia ser més contundents”.


El batlle s’ha adreçat especialment als veïns de segones residències i visitants que sovintegen la vila en general: “Volem que entenguin una cosa: ara mateix Blanes no és un lloc perquè vinguin. Ja arribarà el moment en què puguin tornar venir i gaudeixin amb nosaltres de Blanes. Però ara, si s’estimen el nostre poble, s’han de quedar a casa seva”.
Data de realització: 04/13/2020 | Data de la darrera actualització: 04/13/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300