Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ingressen a presó els autors del robatori a una farmàcia de Blanes la setmana passada, entre d’altres assalts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/16/2020 11:21:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ingressen a presó els autors del robatori a una farmàcia de Blanes la setmana passada, entre d’altres assalts

La Policia Local de Blanes va intervenir en la persecució dels autors la nit del passat 6 d’abril, i la investigació ha anat a càrrec dels MMEE de la DIC de la Regió Policial de Girona

El divendres 10 d’abril van passar a disposició judicial dos homes de nacionalitat italiana de 19 i 32 anys d’edat, veïns de Palafolls i Lloret de Mar, i posteriorment el jutge va decretar presó provisional per a tots dos. Se’ls acusa de ser els autors de diversos robatoris amb força, entre ells a una farmàcia de Blanes que es va perpetrar la nit del passat dilluns 6 d’abril.


Robatori interior Farmàcia de Blanes
Segons un comunicat fet públic pels Mossos d’Esquadra, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona van detenir la setmana passada dos membres d’un grup criminal pel robatori de diversos establiments essencials durant el confinament. Als arrestats se’ls considera presumptes autors del robatori amb força d’un total de cinc establiments comercials en tan sols dos dies.

Intervenció de la Policia Local de Blanes i altres cossos de seguretat

Els primers fets es remunten a la nit del passat dilluns 6 d’abril, quan uns desconeguts van robar un turisme en un concessionari de Girona. Seguidament, amb el vehicle sostret, els assaltants van realitzar dos encastaments en dues farmàcies: una a Blanes i l’altra a Palafolls. En un dels robatoris, van intimidar amb una arma de foc a un dels treballadors que en aquells moments estava realitzant el tancament del negoci.

Pel que fa al robatori amb força perpetrat a Blanes, on van intervenir en les perquisicions inicials agents de la Policia Local d’aquest municipi, els fets van tenir lloc quan faltaven pocs minuts per les 10 de la nit. Segons es va poder comprovar a través d’un dels testimonis presencials, un turisme de color blanc es va encastar contra la persiana de la farmàcia.


Immediatament, dos dels ocupants van baixar del vehicle i van entrar a l’interior de l’establiment. Al cap de poc, els dos desconeguts van tornar a pujar al turisme, que va emprendre la fugida en direcció a Blanes. Posteriorment, la Policia Local de Blanes va esbrinar que el turisme havia estat robat aquella mateixa tarda de dilluns en un concessionari de vehicles de Girona.

Mobilització dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals dels voltants

Immediatament, efectius de la Policia Local de Blanes van iniciar la recerca per localitzar els autors del robatori. Alhora, van alertar als Mossos d’Esquadra, així com a les Policies Locals de les poblacions del voltant sobre el delicte, facilitant-los la matrícula del vehicle a bordo del qual viatjaven els sospitosos. Es tractava d’encerclar als presumptes autors per efectuar la seva detenció.


Segons ha fet públic la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona, aquella mateixa nit, després del robatori comès a Blanes, en van perpetrar un altre en una farmàcia de Palafolls. D’altra banda, l’endemà dimarts es van produir dos nous encastaments, amb el mateix patró operatiu, en un supermercat de Granollers i en una farmàcia de Girona.

Fruit de les investigacions policials, es van identificar una part dels assaltants que haurien participat en els cinc robatoris. Aquests, segons s’explica en el comunicat dels Mossos d’Esquadra, formarien part d’un grup criminal més nombrós especialitzat en realitzar encastaments i amb una gran mobilitat operativa. Davant aquests fets, el 9 d’abril es va establir un operatiu policial que va permetre detenir dos dels membres del grup als seus domicilis: a Palafolls i Lloret. La investigació continua encara oberta, i no es descarta que puguin haver noves detencions.
Data de realització: 04/16/2020 | Data de la darrera actualització: 04/16/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300