Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes convoca per Sant Jordi una edició especial del ‘Concurs de Murals al Carrer’ i ‘Poesia en Sabatilles’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2020 11:28:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes convoca per Sant Jordi una edició especial del ‘Concurs de Murals al Carrer’ i ‘Poesia en Sabatilles’

Els escolars de 3 a 12 anys han d’enviar els dibuixos a Instagram etiquetant @culturafestes i #santjordiblanes2020, i també conviden a tothom a penjar-hi poemes propis o llegits

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha volgut fer seva una frase que corre molt en xarxes durant aquests dies: la cultura no s’atura. Per això, s’ha posat mans a l’obra i ha dissenyat dues iniciatives culturals per festejar, des del confinament per la COVID-19, la festa per antonomàsia de la cultura a Catalunya: la Diada de Sant Jordi.


Una de les iniciatives enllaça amb el popular ‘Concurs de Murals al Carrer’ que se celebra a Blanes des del 1987. Enguany s’hagués complert ja la seva 33a edició, i es tracta d’una iniciativa que comparteixen tant els nens i nenes com els familiars que els acompanyen en una festiva jornada matinal que se celebra coincidint amb el dissabte més proper a la Diada de Sant Jordi.

Concurs de Murals de Sant Jordi ‘Edició Confinada’

Com que enguany no es podrà celebrar la festa al carrer, el Departament de Cultura i Festes ha organitzat el ‘Concurs de Murals de Sant Jordi Edició Confinada’ que, a banda de la lògica diferència de no poder-se fer a l’aire lliure, ha inclòs alguns canvis afegits. En aquest sentit, el concurs està estructurat en quatre categories, que apleguen als escolars de 3 a 12 anys d’edat :

CategoriaEdats
Categoria ANens i nenes de 3 i 4 anys
Categoria BNens i nenes de 5 a 7 anys
Categoria CNens i nenes de 8 a 10 anys
Categoria DNois i noies d’11 i 12 anys

Per participar-hi, tan sols cal enviar les creacions, una per cada participant, a Instagram. Cal etiquetar-ho amb @culturafestes i el hashtag #santjordiblanes2020 indicant en quina categoria es vol participar. Es pot participar tant a nivell individual com conjuntament amb els germans. La categoria que caldrà marcar en aquest darrer cas serà la que correspongui a l’edat del germà més gran.


Imatge d'Arxiu: 32è Concurs de Murals al Carrer 2019
Un jurat especialment seleccionat per a la ocasió decidirà un primer premi per a cada categoria, i se’ls lliurarà els premis consistents en llibres i material escolar tant bon punt sigui possible. Hi ha temps per participar-hi fins l’endemà de Sant Jordi, el dia 24 inclòs, i el diumenge 26 d’abril es farà públic el veredicte del jurat.

Espectacle coral ‘Poesia en Sabatilles’ per Sant Jordi 2020

Si la Diada de Sant Jordi té dos elements característics, aquests són la rosa i el llibre que la tradició indica que cal regalar a les persones a qui s’estima. També se solen organitzar al voltant de la diada espectacles i activitats culturals que aquest 2020 tampoc es podran fer. Per això, des del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes s’ha decidit organitzar un esdeveniment 100% participatiu.


Es tracta de ‘Poesia en Sabatilles’, un espectacle que es construirà amb les aportacions que tothom vulgui fer des de casa seva. La proposta consisteix en recitar una poesia breu, la que més agradi, o bé que sigui de collita pròpia. Cal gravar-la en un vídeo i penjar-la a Instagram amb l’etiqueta @culturafestes i els hashtags #santjordiblanes2020 i #poesiaensabatilles.
Data de realització: 04/18/2020 | Data de la darrera actualització: 06/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300