Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’han tornat a carregar les targetes moneder dels beneficiaris de les beques de menjadors escolars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2020 12:02:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’han tornat a carregar les targetes moneder dels beneficiaris de les beques de menjadors escolars

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha recarregat amb 36 € més les targes que a Blanes beneficien a més de 700 escolars

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha informat a l’Ajuntament de Blanes que han recarregat amb 36 € més les targetes moneder pels beneficiaris i beneficiaries de l’ajut de menjadors escolars. A Blanes hi ha més de 700 nens i nenes que es beneficien d’aquestes beques que contribueixen a recolzar als escolars de famílies en situació econòmica precària.


Un dels voluntaris que va estar fent el repartiment
de les targetes, mostrant-les a càmera
Arreu de la comarca de la Selva hi ha uns 3.000 alumnes beneficiaris d’aquetes targetes, que es poden utilitzar en qualsevol establiment d’alimentació. Inicialment se les va carregar amb un saldo de 40 €, i es van tornar a recarregar amb 40 € abans de Setmana Santa. Ara, amb motiu de l’allargament del període de tancament dels menjador escolars, s’han tornat a carregar amb 36 € més.

Més de 700 escolars de Blanes beneficiaris de les beques-menjador

A Blanes les targetes de les beques-menjador van arribar a finals de març, lliurades a l’Ajuntament pel Consell Comarcal de la Selva. El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes es va encarregar de coordinar el seu repartiment, amb el suport de diversos voluntaris i voluntàries, així com d’Agents Cívics adscrits a la Policia Local.


L’entrega es va anar fent personalment, família per família, una tasca que va ser especialment dificultosa donat que les dades dels beneficiaris i beneficiàries que es van lliurar a l’Ajuntament de Blanes no s’havien actualitzat des de feia gairebé un any. La opció que hagués resultat logísticament més fàcil -repartir-les als respectius centres escolars-, no era possible. No es podia trencar el confinament, i a més a més les escoles han de romandre tancades des que es va decretar l’Estat d’Alarma.

Call Center telefònic per localitzar algunes famílies beneficiàries

Gràcies a la tasca d’un altre grup de voluntaris i voluntàries, que també formaven part del personal de l’Ajuntament de Blanes, es va muntar un Call Center telefònic per posar-se en contacte telefònic amb les famílies a qui no s’havia localitzat a les adreces indicades. En alguns casos, els beneficiaris i beneficiàries havien canviat d’adreça, o bé de número de telèfon de contacte.


El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, repassant el llistat
En d’altres, es va poder comprovar que algunes famílies havien marxat del municipi i vivien des de molt a prop –Lloret de Mar, Palafolls- o potser molt més lluny, com per exemple a Lleida i Albacete. Un cop rebien les targetes, les famílies no calia que activessin res, de manera que podien anar a les botigues autoritzades directament. Això si, les famílies havien de conservar aquesta targeta, ja que no estava previst que se’n repartís cap més cap més.


Per tant, se’ls va indicar la importància que, un cop l’haguessin utilitzat, la guardessin de per si es donava el cas que el govern l’havia de tornar a recarregar si s’allargaven els dies de confinament i, per afegit, els centres escolars continuaven tancats. Una possibilitat que a la pràctica ja s’ha donat en dues ocasions.
Data de realització: 04/19/2020 | Data de la darrera actualització: 04/19/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300