Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Farmàcies de Blanes han començat a repartir avui 5.000 mascaretes comprades per la Generalitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2020 11:56:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Farmàcies de Blanes han començat a repartir avui 5.000 mascaretes comprades per la Generalitat

A Blanes hi ha 12 establiments farmacèutics arreu del municipi, on es lliura la primera gratuïtament amb la tarja de CatSalut

Tal com estava previst, aquest dilluns s’han començat a repartir les mascaretes a les 12 farmàcies de Blanes que hi ha distribuïdes arreu del municipi. Es tracta de les mascaretes sanitàries gratuïtes comprades per la Generalitat perquè tothom pugui tenir-ne una. En total, a Blanes se n’han distribuït 450 a cada farmàcia, per tant en aquesta primera tramesa se n’hauran repartit un total de 5.000.


Cua davant una de les 12 farmàcies de Blanes abans d'obrir
Durant les primeres hores del matí d’avui dilluns no s’ha registrat cap aglomeració, potser seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat que recomanava que no s’anés massivament a les farmàcies per recollir aquest element de protecció bàsic. Cada mascareta s’ha lliurat dins una bossa de paper de manera individual, per evitar el contacte físic. La primera mascareta és gratuïta, independentment de quan es vagi a recollir. Per obtenir-la, cal presentar la tarja de CatSalut, com qualsevol medicament prescrit amb recepta.


Posteriorment, es podrà seguir accedint a successives dispensacions de mascaretes d’acord amb els criteris establerts, abonant 0’76 € per mascareta. Segons les disponibilitats dels estocs en cada farmàcia, es podria ampliar la dispensa fins a dues mascaretes més. Cal dir que no són acumulables, de manera que si algú no recull les mascaretes la setmana del 20 al 27 d’abril no en tindrà tres a partir del 28 d’abril.


D’altra banda, cal saber que una persona pot anar a recollir la mascareta d’una altra persona, sempre i quan porti la corresponent tarja sanitària. Les mascaretes que s’han començat a distribuir avui arreu de Catalunya són de teixit de tres capes, que s’utilitza com a precaució estàndard i fa de barrera. En cap cas l’ús d’aquesta mascareta substitueix les principals mesures higièniques, com per exemple rentat de mans freqüent, o bé tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o mocadors d’un sol ús en cas de tossir o esternudar, entre d’altres.


Més informació: https://www.cofgi.org/mascaretes-salut-recomanacions-d-s-dispensables-a-partir-del-d-abril/192Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/20/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300