Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap afectació greu a Blanes a causa del temporal de mar i pluja de les darreres hores


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2020 12:01:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOCap afectació greu a Blanes a causa del temporal de mar i pluja de les darreres hores

S’ha fet un seguiment especial al possible desbordament del riu, havent-se detectat un augment del cabdal que no ha causat danys greus. El temporal de mar ha dipositat aigua i sorra en alguns trams del passeig

El temporal de mar i pluja d’aquests darrers dies, especialment intens durant les darreres hores, no ha provocat cap afectació de gravetat a Blanes. Des d’aquest passat dimarts, davant l’activació de la fase d’alerta de l’Inuncat, l’Ajuntament de Blanes ha estat especialment alerta en fer un seguiment sobre el possible desbordament del riu Tordera, principalment a través dels cossos d’emergència de Protecció Civil i Policia Local.


Riu Tordera, tram on s'estan fent les obres de
construcció dels dos ponts destruïts pel Temporal Glòria
Finalment la crescuda del riu, a causa de tants dies continuats de pluja constant, no ha provocat efectes greus pel que fa al terme municipal de Blanes, havent-se negat alguns camps de conreu del seu voltant. D’altra banda, també va provocar que ahir a la tarda s’haguessin de suspendre les obres de construcció que s’estan fent sobre la Tordera, per substituir els dos ponts que enllacen Blanes amb Malgrat per tren i per carretera, destruïts al gener pel Temporal Glòria.


Al llarg de les darreres hores Policia Local, Protecció Civil i Bombers han intervingut en incidents relacionats amb la pluja, com per exemple inundacions puntuals en els baixos d’un parell d’edificis, sense que hagi arribat a produir-se de manera generalitzada. D’altra banda, l’estovament del terreny ha provocat que hi hagi hagut un parell d’arbres caiguts a la via pública, que ja han estat retirats parcialment, així com petits despreniments en què també s’hi està treballant.

El temporal de mar tampoc ha causat estralls importants

En aquest darrer sentit, l’empresa municipal de neteja i recollida de residus, Nora, ja està actuant igualment en zones molt localitzades del Passeig Cortils i Vieta i del Passeig de S’Abanell on el temporal de mar hi ha arrossegat terra i aigua en algunes zones molt puntuals. El temporal també ha arrossegat restes vegetals, així com d’altres residus naturals.


Pel que fa a les sortides de les rieres, especialment pel que a fa la de la Valldeburg i la que surt per sota de la Plaça Catalunya, tampoc hi ha hagut cap afectació, amb les sortides expedites i sense cap obstacle per abocar a la mar. Des de primera hora del matí ja s’està actuant perquè, una vegada més, les conseqüències de la pluja i el temporal de mar quedin arranjades.Data de realització: 04/22/2020 | Data de la darrera actualització: 04/22/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300