Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha començat avui a fer tests serològics als professionals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2020 02:48:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELa Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha començat avui a fer tests serològics als professionals

Són les proves distribuïdes per la Diputació de Girona, i s’han començant a fer als qui estan més exposats a pacients COVID-19

Aquest divendres, 24 d’abril, s’han començat a fer tests ràpids de detecció de la COVID-19 als professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que actualment es troben més exposats a pacients amb aquesta malaltia. L’objectiu és conèixer la seva immunitat davant el coronavirus, ja que les proves d’anticossos permeten saber si la persona ha passat la COVID-19 o bé certa immunitat davant el virus per algun altre motiu.


Extracció de mostra a un dels professionals sanitaris
Els tests són els que ha distribuït la Diputació de Girona als hospitals i als centres d’atenció primària de la demarcació, així com als centres de l’Alt Maresme que també gestiona la CSMS. Independentment d’aquesta prova, a tots els professionals que han presentat simptomatologia compatible amb el virus SARDS-CoV-2 ja se’ls hi ha la PCR.

De moment, el nombre de proves que ha arribat a la corporació és limitat. Per això, els tests s’han començat a fer a les persones dels serveis que estan més exposats a pacients COVID-19: personal de Medicina Interna, Urgències i Emergències, professionals de les plantes d’hospitalització amb pacients positius, quiròfan, anestèsia i portalliteres. Perfer la prova s’ha habilitat un espai en cada hospital de Blanes i Calella, i la previsió és que se’n facin 50/dia entre els dos centres.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’espera poder calcular quina part de la plantilla dels centres ha superat la malaltia i, en canvi, quina pot ser encara susceptible de ser contagiada. D’aquesta manera, es podran conèixer millor els efectes interns de la pandèmia, i es facilitarà la redistribució de tasques per minimitzar riscos.Data de realització: 04/24/2020 | Data de la darrera actualització: 04/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300