Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Protecció Civil Blanes ha distribuït 44.000 elements de protecció a centres sanitaris i residències de gent gran


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2020 11:08:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Protecció Civil Blanes ha distribuït 44.000 elements de protecció a centres sanitaris i residències de gent gran

Són mascaretes, bates i altre tipus de material elaborat per grups de voluntaris i voluntàries, cedit per institucions, així com comprat directament per l’Ajuntament de Blanes

Des que va començar l’Estat d’Alarma pel coronavirus hi ha hagut moltes coses que s’han reinventat i s’han adaptat a una nova situació que ha anat en constant canvi el darrer mes i mig. Una de les noves tasques que ha assumit l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Protecció Civil, és suplir la mancança detectada arreu de Catalunya que tot just començar l’epidèmia.


Els professionals sanitaris dels centres d’assistència i les residències de gent gran no disposaven del suficient material de protecció, exposant-se a contraure la malaltia. D’una manera immediata i espontània, van sorgir diversos grups de voluntaris i voluntàries que van posar-se fil a l’agulla, començant a elaborar elements de protecció que substituïssin als homologats.

Un gran contingent de material del voluntariat, cedit i comprat

Simultàniament, des de l’Ajuntament de Blanes ja s’havien desplegat tots els recursos al seu abast per contribuir a suplir aquesta mancança. En aquest sentit, es va fer una crida i recollida a empreses i establiments del municipi que podien tenir material de protecció homologat pel tipus d’activitat que fan –Clíniques Dentals, Farmàcies, Clíniques Veterinàries...-, així com a diverses institucions i estaments.


A l’inici d’aquest camí va ser especialment quantiosa la donació que va arribar des de l’Institut S’Agulla. Disposava de material homologat perquè en aquest centre blanenc s’hi imparteix el cicle formatiu de grau superior de ‘Cures Auxiliars d’Infermeria’. També es va cedir material des d’altres administracions i institucions.


L’Ajuntament de Blanes també va destinar una partida econòmica per a l’adquisició de material, que es va sumar d’aquesta manera al volum d’elements que arribava des de diversos canals. Per poder racionalitzar la distribució, tot el material s’està centralitzant a través del Departament de Protecció Civil, que està permanentment en contacte amb els diferents centres sanitaris, residències i col·lectius que treballen en primera línia per nodrir-los cada vegada que ha sigut menester.

Més de 44.000 elements de protecció lliurats durant un mes i mig

Sumant totes les aportacions, adquisicions i cessions que s’han fet fins ara, la suma total hauria estat impensable de predir fa un mes i mig, quan va començar tot l’operatiu. Des de mitjans del mes de març, Protecció Civil s’ha encarregat de manera permanent de fer el seguiment d’aquest tema, coordinant la recollida, distribució i contacte amb els principals centres i col·lectius a tenir en compte.


La prioritat ha estat que l’Hospital Comarcal de Blanes, els dos ambulatoris, l’Hospital-Asil Sant Jaume i les Residències de Gent Gran La Vostra Llar, Sant Oleguer i Clívia estiguessin sempre abastides. També s’ha encarregat de coordinar el repartiment per als efectius de la Policia Local, l’empresa de recollida de brossa i neteja Nora, Aigües de Blanes, treballadors de l’Ajuntament que no fan teletreball i altres col·lectius que també estan a primera línia.


En total, s’han lliurat més de 44.000 elements de protecció de tot tipus, en una tasca que, de moment, encara no té aturador tot i que darrerament el flux que arriba als professionals sanitaris pels canals que haurien d’haver estat els adequats des d’un principi ja ha començat a funcionar. Avui mateix Protecció Civil ha fet el què ja fa de manera habitual: quan s’acosta un cap de setmana llarg com aquest de l’1 de maig, fa un lliurament de reforç que ha fet efectiu avui al matí.

Elements de Protecció
Unitats
Bates i Monos d’un sol ús
6.272
Davantals
8.305
Gorres de Quiròfan
3.834
Botes / Peücs
2.353
Mascaretes de roba i homologades
12.159
Maneguetes
126
Pantalles-Visera i Ulleres Anti-Esquitxos
2.400
Guants
8.500
Gel Hidroalcohòlic
60
Total Elements:
44.009

Un llarg llistat de voluntàries i voluntaris han donat suport

En aquesta tasca de coordinació, recollida i lliurament, han ajudat a Protecció Civil des de la mateixa Policia Local fins a diversos voluntaris i voluntàries a nivell individual o en grup, comptant també amb la solidaritat de moltes empreses i col·lectius que en tot moment han aportat el seu granet de sorra. N’hi ha un bon grapat però, d’entre tots ells, hi ha diversos col·lectius que cal esmentar necessàriament, per la seva especial implicació des del principi de l’epidèmia.


Són el grup de ‘Costureras y Batas de Blanes’, el col·lectiu de ‘Iniciativa 3D Blanes’, l’Associació de Dones Emprenedores de Blanes, i l’Associació de Veïns de La Plantera, entre d’altres. N’hi ha hagut més, però aquests col·lectius esmentats són els qui han contribuït a sumar una quantitat de material més nombrosa i de manera més continuada. El llistat que adjuntem, no distingeix ni entre la seva procedència ni entre el tipus de matèria prima que s’ha utilitzat per a la seva confecció, utilitzant com a criteri únic de quin tipus d’element de protecció es tracta.
Data de realització: 04/30/2020 | Data de la darrera actualització: 04/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300