Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les mesures econòmiques per afrontar la COVID-19 centren el ple de l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/30/2020 10:16:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesLes mesures econòmiques per afrontar la COVID-19 centren el ple de l’Ajuntament de Blanes

La oposició ha lamentat la ‘manca de diàleg’ i l’equip de govern la ‘absència de suport’ en una mateixa qüestió: fer front a les repercussions econòmiques que tindrà la pandèmia

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes d’aquest vespre, la segona celebrada telemàticament, ha aprovat finalment les tres úniques qüestions a l’ordre del dia. Igual que en l’anterior sessió de març, tots els regidors i regidores han participat des dels seus respectius domicilis.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, seguint la sessió
des de la Sala de Plens de l'Ajuntament
L’únic que l’ha seguit des de la Sala de Plens ha estat l’alcalde, Àngel Canosa, que ha encapçalat el ple ajudat pel primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, qui tècnicament ha exercit de moderador. Malgrat només hi havia tres punts a l’ordre del dia centrats en sengles mocions, la sessió s’ha allargat fins quarts de 10 de la nit.

Tres mocions a l’ordre del dia, totes tres aprovades

La primera proposta d’acord, presentada conjuntament per Blanes En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya sobre la regularització massiva de la situació de les persones migrades, ha prosperat amb 13 vots a favor, ja que ha comptat amb el recolzament de Junts x Blanes, mentre que el Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans s’han abstingut.


La segona proposta d’acord, a càrrec de Ciutadans, és perquè s’agraeixi la feina dels professionals que desenvolupen tasques en la crisi del coronavirus, així com que se’ls protegeixi pels atacs que han rebut en d’altres localitats. En aquest cas, ha prosperat per 13 vots a favor de C’s, JxB i PSC, mentre que tant BECP com ERC s’han abstingut.

Per últim, la moció d’APB, l’Agrupació Participativa de Blanes, és l’única de totes tres que s’ha pogut aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques amb representació municipal, després que s’hi ha fet diverses modificacions. La proposta, que ha hagut de ser modificada inclou diverses mesures per ajudar a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Les mesures econòmiques per la COVID-19 centren la darrera part del ple

Ha estat en el darrer apartat de la sessió ordinària d’avui, als Precs i Preguntes que poden formular els grups polítics municipals, on s’ha produït el debat més intens de la sessió telemàtica d’avui dijous. Les mesures econòmiques avançades aquest passat dimecres per l’Ajuntament de Blanes per fer front a la COVID-19 han estat el rerefons de l’enfrontament dialèctic entre l’equip de govern i la oposició.


La oposició ha lamentat la manca de diàleg i l’equip de govern l’absència de suport per fer un front comú per contrarestar els efectes econòmics de la COVID-19. D’altra banda tant el PSC com JxB i C’s han criticat la utilització del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes per part d’ERC i BECP, en referència a la nota de premsa emesa ahir, on s’informava del nou calendari fiscal i es parlava de les mesures econòmiques. Segons la oposició, es va donar una informació partidista.



Data de realització: 04/30/2020 | Data de la darrera actualització: 04/30/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300