Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tornarà a posar en marxa les zones blaves i els canvis quinzenals d’estacionament amb la Fase 1


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/16/2020 11:45:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutBlanes tornarà a posar en marxa les zones blaves i els canvis quinzenals d’estacionament amb la Fase 1

Dilluns vinent, 18 de maig, s’activaran de nou les zones blaves, al coincidir amb un major moviment i rotació de vehicles per la obertura generalitzada de comerços

Agents de la Policia Local de Blanes han començat a repartir aquest matí circulars informatives als vehicles estacionats en les places de zones blaves que hi ha arreu del municipi. S’avisa als seus conductors que a partir de dilluns vinent, 18 de maig, aquestes places d’estacionament deixaran d’estar alliberades i tornaran a ser de pagament, coincidint amb la posada en marxa de la Fase 1 de desconfinament.


La supressió de les zones blaves de pagament es va aplicar el passat 16 de març, de comú acord amb l’empresa concessionària per a la seva explotació. Es va pactar que s’alliberaria el pagament de manera circumstancial, mentre durés l’excepcionalitat que tot just començava llavors, amb el decret de l’Estat d’Alarma que va deixar en estat d’hibernació bona part de l’activitat social i econòmica en tots els àmbits.

Restabliment de les zones blaves de pagament per afavorir la rotació

Ara, amb el pas de Fase 0 a Fase 1 de la Regió Sanitària de Girona a la qual pertany Blanes, que tindrà lloc dilluns vinent, es preveu que hi hagi tota una sèrie de canvis que aconsellen tornar a activar les zones blaves. El principal motiu és que hi haurà una obertura generalitzada d’establiments comercials que comportarà un major moviment de vehicles i, per tant, serà necessari que hi hagi més rotació dels estacionaments.


El restabliment de les zones d’estacionament regulat perquè tornin a ser de pagament s’ha coordinat amb l’empresa concessionària, que també s’ha compromès a fer difusió de la nova mesura mitjançant avisos que es distribuiran als vehicles estacionats. A les circulars, que s’encapçalen amb el lema ‘Aparqueu en Blau’, SABA informa que s’ha restituït l’activitat a la zona de regulació horària.

Per això, torna a ser obligatori treure el tiquet corresponent, així com no sobrepassar el temps màxim que s’hi indica. Tanmateix, es recorda que l’estacionament a les zones blaves és de pagament i que, en cas que no es disposi del corresponent tiquet, és motiu de denúncia. Al mateix temps, també s’agraeix la col·laboració de tota la ciutadania per complir-ho.


Durant tot l’any hi ha un total de 419 places de zona blava de pagament arreu del municipi, majoritàriament situades al centre de la vila, així com en l’àmbit comprès entre els barris de Mas Enlaire, El Control-Horta de la Perla i Els Pavos. A aquest nombre que tornarà a ser de pagament a partir de dilluns vinent, se n’hi afegiran 1.034 places més quan entrin en funcionament les de l’època estival, el proper mes de juny, que corresponen majoritàriament al Passeig de S’Abanell, així com en zones d’afluència turística, com per exemple Cala Bona.

Restabliment canvis quinzenals i mensuals d’estacionament

Un altre retorn a la normalitat en l’àmbit de la circulació viària de Blanes que marcarà el pas a la Fase 1 de desconfinament, té a veure amb els canvis quinzenals i mensuals d’estacionament que hi ha a diversos vials del municipi, on s’alterna la banda esquerra i dreta del carrer. A partir de la setmana vinent, de cara als canvis quinzenals i/o mensuals que marcarà el 31 de maig, la Policia Local de Blanes informarà que aquesta mesura també es restableix.

El passat 29 de març, de cara al canvi de quinzena que marcava el final d’aquell mes, l’Ajuntament de Blanes va decidir anul·lar-ho amb l’objectiu d’afavorir el confinament de la ciutadania a casa. Es tractava que no sortís al carrer si no era absolutament innecessari, i per això es va creure convenient facilitar que no haguessin de baixar al carrer per estacionar el vehicle a l’altra banda en cada canvi quinzenal i/o de mes.


Agents de la Policia Local de Blanes van encarregar-se de distribuir un avís donant a conèixer aquesta mesura, igual que ara també està previst fer un nou comunicat informant que es torna a la normalitat. En l’actualitat, hi ha un total de 19 carrers de Blanes on periòdicament es fan canvis d’estacionament. En 9 d’aquestes vies de circulació els canvis es fan de manera quinzenal, mentre que en les 10 restants són mensuals, sumant un total aproximat d’unes 200 places d’aparcament.



Data de realització: 05/16/2020 | Data de la darrera actualització: 05/16/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300