Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes disposarà d’un màxim de 14’4 M€ per cobrir les mesures econòmiques per fer front a la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/03/2020 12:25:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes disposarà d’un màxim de 14’4 M€ per cobrir les mesures econòmiques per fer front a la COVID-19

L’Ajuntament ha convocat un ple extraordinari per autoritzar la operació financera necessària per cobrir econòmicament les mesures de suport al contribuent i a l’economia local

Aquest proper dijous 4 de juny, una setmana més tard que es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de maig, l’Ajuntament de Blanes ha convocat una sessió extraordinària que tindrà lloc a les 7 de la tarda, de nou en format telemàtic, i emesa en streaming per la plana Facebook oficial. Tan sols hi ha un únic punt a l’ordre del dia que vol donar continuïtat als acords que prèviament s’han anat prenent durant les darreres setmanes.


Ple Ordinari 28 de Maig Telemàtic
Aquest únic punt a l’ordre del dia ha d’autoritzar que l’alcalde pugui dur a terme la operació financera necessària per poder cobrir econòmicament les mesures de suport al contribuent i a l’economia local que impulsa el consistori blanenc per fer front a les conseqüències de la COVID-19. Mesures com ara l’ajornament i majors facilitats en el pagament dels impostos dels contribuents i la ciutadania en general en matèria municipal, o bé que els propietaris de terrasses de bars i restaurants només hagin de pagar el 25% de la taxa d’ocupació de la via pública, entre d’altres.

Operació per disposar d’un màxim de 14’4 M€

Perquè l’Ajuntament pugui cobrir econòmicament aquestes mesures sense que l’activitat de l’administració pública local quedi paralitzada per manca de liquiditat, la proposta de l’equip de govern és esgotar el límit d’operacions de tresoreria que només li pot arribar a facultar una aprovació plenària. L’alcalde de Blanes està facultat a poder autoritzar fins al 15% dels ingressos corrents liquidats al 2019. Això permetria formalitzar un màxim de 7’3 M€, que es consideren insuficients per poder cobrir les mesures econòmiques previstes.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la celebració del ple
Per poder disposar fins al màxim permès legalment, que és fins al 30% dels ingressos corrents liquidats al 2019. Per fer aquest pas, del 15% al 30%, sense que això suposi un endeutament per a l’erari públic, cal que s’aprovi mitjançant un acord plenari. Aquest és el punt que es porta a debat demà dijous el ple de l’Ajuntament de Blanes.

Si finalment s’aprova aquest únic punt a l’ordre del dia, es podrà disposar d’un màxim de 14’4 M€ per fer efectives les mesures econòmiques per contrarestar els efectes de la COVID.19. Tot això mentre, paral·lelament, es continua lluitant i treballant en el compliment de les mesures per contenir el contagi des del punt de vista sanitari.
Data de realització: 06/03/2020 | Data de la darrera actualització: 06/03/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300