Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes posa en marxa una Oficina d’Informació per obtenir les Beques Menjador Escolars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/05/2020 11:54:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes posa en marxa una Oficina d’Informació per obtenir les Beques Menjador Escolars

El consistori blanenc ha hagut d’assumir la organització d’aquests ajuts davant la impossibilitat que ho pugui fer el Consell Comarcal de la Selva, l’organisme competent

A partir d’aquest proper dilluns l’Ajuntament de Blanes posarà en marxa una Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana per ajudar les famílies d’aquest municipi a complimentar la sol·licitud necessària per a obtenir les ‘Beques Menjador Escolars’ pel proper curs 2020-2021. L’oficina funcionarà durant 15 dies: del 8 al 19 de juny amb caràcter excepcional.


Oficina d'Informació Beques Menjador Escolars
Carrer Ample 11, de 8'30 a 14'30 h
L’atenció ciutadana es farà cada dia, de dilluns a divendres, des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 de 3 de la tarda, i s’han implementat les mesures de seguretat necessàries per complir amb les directrius que marca l’autoritat sanitària per a prevenir el contagi de la COVID-19. L’Oficina està situada al centre de la vila, al Carrer Ample número 11, i ocupa un espai dels Departaments de Participació Ciutadana i Joventut, que encara no han reprès l’atenció presencial oberta al públic.

Competència del Consell Comarcal assumida per l’Ajuntament

L’organisme competent per a la organització de la recepció de sol·licituds de les Beques Menjador Escolars, a les quals en tenen dret les famílies que no tenen prou recursos econòmics, és el Consell Comarcal de la Selva. És aquest organisme governamental qui s’encarrega habitualment de coordinar aquests tràmits que, enguany, ha derivat als centres escolars.


La tinenta d'alcalde d'Educació, Olga López, aquest matí
a l'Oficina d'Informació
Davant la impossibilitat que els centres educatius de Blanes assumissin aquesta tasca, allarats de feina per l’esforç continuat d’haver-se d’adaptar a les noves condicions de la seva feina per la COVID-19, l’Ajuntament de Blanes ha decidit fer-se’n càrrec. Segons la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López: “Al veure que les escoles no podien assumir aquesta feina que, en definitiva, no li pertoca, des de l’Ajuntament de Blanes hem fet un pas més i hem decidit encarregar-nos-en nosaltres”.

La responsable d’Educació també remarca: ”Les Beques Menjador Escolars són una ajuda indispensable, que de cap de les maneres poden perdre els infants de Blanes: garanteix que molts nens i nenes facin almenys un àpat en condicions al llarg del dia”. Per això, l’Ajuntament de Blanes ha buscat un lloc molt cèntric i de fàcil accés per a tota la ciutadania perquè tothom qui pugui tenir dret a aquests ajuts l’aconsegueixi.

Per emplenar les sol·licituds per a les ‘Beques Menjadors Escolars’, les famílies comptaran amb el suport d’un administratiu de l’Ajuntament de Blanes que els ajudarà a fer-ho. Els formularis de sol·licitud demanen tant les dades bàsiques dels sol·licitants (mare, pare o tutor legal) com les dels alumnes pels quals es sol·licita la beca. En aquest darrer sentit, en cas que també hi hagi germans i germanes que hi puguin accedir, cal incloure’ls en una mateixa sol·licitud.

Si es disposa dels mitjans tecnològics adequats, les famílies també poden fer el tràmit de manera telemàtica. Un cop s’hagi omplert la sol·licitud, cal signar-la digitalment i obrir el procediment d’instància genèrica a la Seu Electrònica del Consell Comarcal de la Selva, adjuntar-hi el formulari, signar-lo i trametre-ho. Per tant, cal disposar del certificat electrònic IdCAT o eDNI, o bé estar donats d’alta al servei dCAT mòbil per identificar-se: https://educacio.selva.cat/beques.php

Distribució de les targes-moneder de les Beques Menjador

Durant les primeres etapes més dures del confinament per la COVID-19, l’Ajuntament de Blanes ja es va fer càrrec de distribuir les targetes-moneder editades pel Consell Comarcal de la Selva on s’hi ha anat assignant durant els darrers mesos diverses quantitats econòmiques, perquè les famílies poguessin seguint accedir a aquests ajuts.

Davant la impossibilitat de fer l’àpat als centres escolars, es va substituir per unes targes-moneder que s’havien de fer arribar a les famílies en confinament. Les famílies a qui es va fer arribar la utilitzen per anar a comprar els productes bàsics d’alimentació i higiene, i durant els darrers mesos se’ls ha anat recarregant per a cada nova mensualitat.


Perquè totes les targetes-moneder amb diners carregats arribessin a tots els nens i nenes des de l’Ajuntament de Blanes es van sumar els esforços de Protecció Civil, Policia Local, Acció Social i altres departaments del consistori. Vaser d’aquesta manera que es va poder assumir la complicada tasca de localitzar una per una les famílies que tenien Beques Menjador Escolar i entregar en mà les targetes moneder.

Per poder complir amb aquest compromís va ser indispensable la feina de diversos voluntaris i voluntàries. Va ser una tasca entre detectivesca i que va requerir grans dosis de paciència, ja que les dades amb què es comptava per a la localització de les famílies no s’havien actualitzat des de feia gairebé un any, quan es van complimentar les sol·licituds.

Va ser així com els voluntaris i voluntàries, coordinats per Protecció Civil, van comprovar que hi havia famílies que havien marxat de Blanes feia temps, la custòdia havia passat a d’altres titulars, s’havien mudat de domicili dins el mateix municipi, no tenien telèfon de contacte, o bé l’havien canviat, entre d’altres. En l’actual curs 2019-2020 hi ha hagut prop de 800 famílies del municipi que van accedir a l’ajut de les Beques Menjador Escolar, però les actuals circumstàncies socials i econòmiques provocades per la pandèmia fan preveure que la xifra pugui ser aquesta vegada molt superior.
Data de realització: 06/05/2020 | Data de la darrera actualització: 06/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300