Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes canviarà la distribució de les parades del Mercat dels Dilluns per millorar la seguretat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/06/2020 12:20:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERAL’Ajuntament de Blanes canviarà la distribució de les parades del Mercat dels Dilluns per millorar la seguretat

La Policia Local tallarà el trànsit d'un tram de calçada del Passeig de S’Abanell perquè s’hi instal·lin parades per guanyar més espai sense envair la zona de vianants

Blanes va recuperar el popular i tradicional Mercat Setmanal dels Teixits que es munta cada dilluns al llarg del Passeig de mar aquesta setmana per primera vegada d’ençà del confinament per la COVID-19. Per respectar les mesures de seguretat, es van distribuir les parades ocupant més espai, que es va aconseguir allargant la part sud per tot el Passeig de la Marina, la Plaça dels Països Catalans i un tram del Passeig de S’Abanell.


Mercat Setmanal dels Teixits al Passeig de Mar, dilluns 1 de juny
Ara bé, aquesta distribució posada a la pràctica es va poder comprovar que no va poder garantir les distàncies mínimes de seguretat especialment en aquesta part sud. La zona per on havien de circular els vianants, els clients del mercat, era massa petita al Passeig de la Marina i al tram del Passeig de S’Abanell ocupat en relació a les mesures que s’han de complir per prevenir el contagi de la COVID-19.

Una altra mancança que es va detectar és que, si bé hi havia parades on sí que es respectaven les mesures higièniques imposades per les autoritats sanitàries, també n’hi havia d’altres on no es disposava ni tan sols del material més bàsic com ara el gel hidroalcohòlic i els preceptius cartells informatius. També es va poder observar com la manipulació de la mercaderia per part dels clients es feia sense cap acció preventiva, sense deixar-la fora de l’abast ni estar convenientment embossada.

Nova distribució de les parades a partir del dilluns 8 de juny

Amb l’objectiu de poder donar compliment a les ordres dictades pel Ministeri de Sanitat, l’Ajuntament de Blanes implementarà dilluns vinent 8 de juny unes noves mesures. La més destacada és la redistribució que s’ha dissenyat, que significarà una ubicació discontinua, però que en aquest cas sí que complirà amb les distàncies de seguretat.


En la part nord del Mercat dels Teixits, des del Port fins a la Plaça Catalunya, no hi haurà alteracions en relació al passat dilluns. Seguirà ubicat als passejos de la Mestrança, Pau Casal i Cortils i Vieta. La nova distribució afecta la part sud del Mercat dels Teixits, i no hi haurà parades ni al Passeig de la Marina ni en un dels trams del Passeig de S’Abanell on dilluns passat sí que n’hi havia.

Tall de trànsit en un tram del Passeig de S’Abanell

El mercat continuarà a la Plaça dels Països Catalans i en un dels laterals de l’antic pavelló d’esports, al Passeig de Catalunya, i la principal novetat té a veure amb un tram del Passeig de S’Abanell. Dilluns vinent la Policia Local de Blanes tallarà el trànsit de vehicles la zona compresa entre el Carrer Josep Tarradellas i el Carrer Costa Brava.

Les parades s’instal·laran per un costat en la zona d’aparcament de motos i vehicles, i per l’altra costat a tocar de la vorera, sobre la calçada tallada a la circulació. Així es guanya en amplitud, es respectaran les mesures de seguretat de distància entre parades i els vianants podran circular també amb garanties.


Les parades ja no estaran situades sobre el Passeig de la
Marina ni tampoc sobre el Passeig de S'Abanell
Els vehicles que circulin pel Passeig de S’Abanell en direcció a l’Avinguda Mediterrani s’hauran de desviar pel Carrer Josep Tarradellas, i en l’altre sentit de circulació els vehicles que ho facin en direcció a la Plaça dels Països Catalans hauran de continuar pel Carrer Costa Brava. El tall de trànsit està previst que es faci des de les 6 del matí fins les 4 de la tarda.

Enquesta orientativa amb dues opcions de nova distribució

L’Ajuntament de Blanes durà a la pràctica aquesta nova distribució després que també hi havia una altra possible opció per solucionar els problemes de manca de distància de seguretat. Es tractava que cada dues setmanes s’instal·lessin parades de manera alterna: una setmana ho feien les que tenen un número senar, i la següent setmana les que tenen assignat un número parell.

Finalment, després de fer una enquesta orientativa entre els propis paradistes del Mercat Setmanal dels Teixits de cada dilluns, l’Ajuntament de Blanes ha decidit posar en pràctica l’altra opció que garanteix que puguin instal·lar-s’hi el 100% de les parades, unes 150. Aquest passat divendres es va fer arribar a tots els paradistes una ‘Circular Informativa’ on s’especifiquen tots els canvis.


Mercat a la Plaça dels Països Catalans
Tanmateix, també se’ls recorda totes les condicions de funcionament i de compliment de mesures per la COVID-19. No tan sols la separació dels obligats 2 metres entre parada i parada, es tracta de mesures que s’han de complir també a tots els establiments comercials: atenció personalitzada d’un client per cada treballador, disposar de gel hidroalcohòlic, evitar la manipulació directe dels productes per part dels clients i netejar i desinfectar els emprovadors després de cada utilització, així com la roba que s’hagi emprovat.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/06/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300