Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gran afluència d’usuaris el primer dia de l’Oficina d’Informació de Blanes per obtenir les Beques Menjador Escolars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/09/2020 11:00:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gran afluència d’usuaris el primer dia de l’Oficina d’Informació de Blanes per obtenir les Beques Menjador Escolars

Ahir es va posar en marxa el nou servei impulsat per l’Ajuntament de Blanes, que ha assumit la organització del tràmit que gestiona el Consell Comarcal de la Selva

L’Ajuntament de Blanes va posar en marxa aquest passat dilluns 8 de juny l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana per ajudar les famílies d’aquest municipi que han de complimentar la sol·licitud necessària per a la obtenció de les ‘Beques Menjador Escolars’ de cara al proper curs 2020-2021. L’oficina funcionarà en principi durant dues setmanes, fins el proper divendres 19 de juny, llevat que sigui necessari allargar el període durant uns quants dies més per donar cabuda al màxim nombre de peticions.


Durant la primera jornada d’ahir es va registrar una bona afluència de públic, amb un total de 48 persones que van adreçar-s’hi per complimentar el tràmit. L’atenció ciutadana està previst que es faci cada dia laborable, de dilluns a divendres, des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 de 3 de la tarda. S’han implementat les mesures de seguretat necessàries per complir amb les directrius que marca l’autoritat sanitària per a prevenir el contagi de la COVID-19.

Per això, s’hi ha instal·lat una mampara que separa les persones que venen a sol·licitar i complimentar els tràmits respecte el treballador de l’Ajuntament de Blanes que els ajuda a omplir el formulari i els orienta respecte els dubtes que puguin arribar a tenir. L’Oficina està situada al centre de la vila, al Carrer Ample número 11, i ocupa un espai dels Departaments de Participació Ciutadana i Joventut, que encara no han reprès l’atenció presencial oberta al públic.

Competència del Consell Comarcal assumida per l’Ajuntament

Al llarg del matí d’aquest passat dilluns també es va adreçar a l’oficina l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, per interessar-se sobre com estava anant la primera jornada del servei. El batlle va parlar amb dues de les usuàries que hi havia a l’oficina, que van valorar positivament la posada en marxa d’aquest servei, fins ara inèdit, per ajudar a complimentar un tràmit molt necessari per a moltes famílies.


L’organisme competent per a la organització de la recepció de sol·licituds de les Beques Menjador Escolars, a les quals en tenen dret les famílies que no tenen prou recursos econòmics, és el Consell Comarcal de la Selva. És aquest organisme governamental qui s’encarrega habitualment de coordinar aquests tràmits que, enguany, ha derivat als centres escolars.

Davant la impossibilitat que els centres educatius de Blanes assumissin aquesta tasca, allarats de feina per l’esforç continuat d’haver-se d’adaptar a les noves condicions de la seva feina per la COVID-19, l’Ajuntament de Blanes ha decidit fer-se’n càrrec. Els formularis de sol·licitud demanen tant les dades bàsiques dels sol·licitants (mare, pare o tutor legal) com les dels alumnes pels quals es sol·licita la beca. En aquest darrer sentit, en cas que també hi hagi germans i germanes per a qui també es vulguin tramitar aquests ajuts accedir, cal incloure’ls en una mateixa sol·licitud.


Si es disposa dels mitjans tecnològics adequats, les famílies també poden fer el tràmit de manera telemàtica. Un cop s’hagi omplert la sol·licitud, cal signar-la digitalment i obrir el procediment d’instància genèrica a la Seu Electrònica del Consell Comarcal de la Selva, adjuntar-hi el formulari, signar-lo i trametre-ho. Per tant, cal disposar del certificat electrònic IdCAT o eDNI, o bé estar donats d’alta al servei dCAT mòbil per identificar-se: https://educacio.selva.cat/beques.phpData de realització: 06/09/2020 | Data de la darrera actualització: 06/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300