Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes renova les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2020 08:36:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de bandera blavaBlanes renova les 4 Banderes Blaves de qualitat mediambiental a les platges i al port esportiu

Aquest estiu onejarà aquest reconeixement europeu a les platges de Blanes Centre, S’Abanell i Cala Bona, així com al Port Esportiu del Club de Vela

Un any més, Blanes ha renovat les banderes blaves de qualitat mediambiental que certifiquen l’excel·lent qualitat de les seves zones de bany, així com del port esportiu. Aquest reconeixement europeu el certifica cada any el ‘Jurat Internacional Bandera Blava’ amb la participació, entre d’altres, dels organismes de Nacions Unides pel Turisme (OMT) i el Medi Ambient (PNUMA).


Platges de Blanes - Imatges d'Arxiu
Així ho ha donat a conèixer en un comunicat que confirma que aquest estiu 2020 les banderes blaves onejaran una vegada més a les platges de Blanes Centre, S’Abanell i Cala Bona, així com a les instal·lacions del Club de Vela Blanes. En total, s’han concedit Banderes Blaves per a 45 països de l’hemisferi nord, i a l’estat espanyol s’han presentat com a candidates 662 platges.

Arreu de l’estat espanyol s’han certificat banderes blaves per a 589 platges, 98 ports esportius i 5 embarcacions turístiques sostenibles. En relació al 2019, a l’estat espanyol hi ha 23 platges més i 4 ports menys que han renovat el guardó, propiciant que l’estat espanyol mantingui el seu lideratge internacional ininterromput des de l’any 1987.


A Girona també han obtingut banderes blaves de certificació mediambiental 11 altres municipis: Calonge i Sant Antoni, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, Llançà, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Port de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Tossa de Mar. A Barcelona han rebut aquesta mateixa distinció 14 municipis, i a Tarragona 17 poblacions.

La Bandera Blava, un distintiu de qualitat

Les Banderes Blaves no són un reconeixement més, han esdevingut des de fa dècades en un fenomen social reconegut i valorat a nivell mundial per desenes de milions d’usuaris de platges i ports en més de 2.000 municipis, en 45 països dels 5 continents. L’objectiu no és aconseguir que cada cop hi hagi més Banderes Blaves, sinó atraure i millorar actituds i comportaments cívics i ambientals en unes destinacions sostenibles, que atreguin d’aquesta manera a usuaris i viatgers més responsables.


Pel 81% dels municipis que, com Blanes, participen en aquesta certificació, entenen que suposa un incentiu per a millores socials i ambientals, i el 84% també creu que beneficia a l’economia local. Es tracta d’un reconeixement que no tan sols dóna fe de la qualitat de les aigües i les sorres de les seves platges, també es valoren els serveis que s’hi donen, com per exemple el Servei de Vigilància, Socorrisme i Salvament que a Blanes aquest estiu entrarà en funcionament la setmana vinent.Data de realització: 06/10/2020 | Data de la darrera actualització: 06/10/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300