Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bona afluència de donants en la Campanya Especial que es fa avui i demà a la Casa del Poble de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2020 05:08:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bona afluència de donants en la Campanya Especial que es fa avui i demà a la Casa del Poble de Blanes

S’ha hagut de traslladar l’activitat que habitualment es feia a la Biblioteca Comarcal per complir les mesures de la COVID-19, i per donar sang cal fer cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat

Aquesta tarda de dijous ha començat la primera de les dues jornades de Donació de Sang que es faran aquesta setmana a l’emblemàtica Casa del Poble del Passeig de Dintre. Es tracta d’una Campanya Especial de Donació de Sang, no tan sols per l’actual context de pandèmia per la COVID-19, sinó precisament perquè el lloc on habitualment es fa aquesta activitat s’ha hagut de canviar per complir les mesures de seguretat.


Casa del Poble, aquest dijous a la tarda
Les jornades ordinàries de donació de sang s’allotgen des de fa temps a la Biblioteca Comarcal, però en aquesta ocasió –al no poder guardar la distància de seguretat necessària entre donants-, s’ha hagut de cercar un espai alternatiu. Així ha estat com L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el Banc de Sang i Teixits de Girona i la Germandat de Donadors de Sang, han treballat a fons els darrers dies per localitzar i habilitar un espai adequat per fer les dues jornades.


Després que es van haver de descartar diverses opcions de locals municipals, la solució va venir donada per una entitat privada: la Casa del Poble, que ha cedit el seu edifici del Passeig de Dintre número 18 per acollir les dues jornades. D’aquesta manera, Blanes s’ha sumat als municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya, especialment necessàries aquests dies en què s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers tres mesos.
Dues jornades de donació el dijous 18 i el divendres 19 de juny

La campanya s’ha encetat aquesta tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, amb la primera de les dues jornades que culminaran divendres durant tot el dia en horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Val a dir però que, a diferència de les donacions que es fan habitualment, en aquest cas hi ha una premissa molt important a tenir en compte.


Per poder participar en les donacions –tant les que s’estan fent a Blanes com en d’altres municipis- cal reservar hora, fer una cita prèvia telemàticament a través de l’enllaç www.donarsang.gencat.cat La donació de sang és aquets dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Ara, l’habitual necessitat de cobrir 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang. Els donants disposen d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.


Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada s’hi està fent una neteja i desinfecció de les zones comunes a càrrec d’una empresa especialitzada. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.Data de realització: 06/18/2020 | Data de la darrera actualització: 06/18/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300