Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera les concentracions setmanals dels divendres davant l’Ajuntament convocades pel CDR


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2020 08:50:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTABlanes recupera les concentracions setmanals dels divendres davant l’Ajuntament convocades pel CDR

Durant el confinament s’han fet cassolades des dels balcons per la república catalana i la llibertat dels presos polítics i avui s’ha fet amb mascareta i mantenint la distància de seguretat

Aquest vespre Blanes ha recuperat una de les activitats setmanals més longeves que durant els darrers tres mesos s’havia estroncat per la COVID-19. Es tracta de les concentracions que s’havien estat fen puntualment des de l’octubre del 2017 cada divendres a les vuit del vespre davant l’Ajuntament de Blanes, convocades pel Comitè de Defensa de la República, el CDR, amb el suport de l’ANC i Òmnium Cultural.


La darrera concentració va tenir lloc el 6 de març, per tant han passat 15 setmanes durant les quals la mobilització s’havia substituït en confinament amb cassolades que es van traslladar a 2/4 de 9 de la nit perquè no coincidís amb l’homenatge al personal sanitari que es feia cada dia a les vuit del vespre. Avui divendres, amb la recuperació de les concentracions setmanals, s’han recordat els objectius que mena tothom qui hi participa: la república catalana i la llibertat dels presos polítics.

En la mateixa convocatòria del CDR Blanes divulgada principalment a les xarxes socials ja es demanava que s’hi participés seguint les mesures de seguretat per impedir el contagi de la COVID-19. Per això tothom anava proveït de mascareta, i guardant la distància de seguretat. També s’han pres altres mesures, com ara tapar amb un plàstic el micròfon de la megafonia, i no s’han compartit ni pancartes ni cap mena de papers o cartells.


Justament per aquest darrer motiu, per cantar les cançons que s’interpreten durant les concentracions, calia fer-ho a través del telèfon mòbil, on s’havien enviat prèviament les lletres dels temes triats. Avui s’ha entonat l’Estaca, de Lluís Llach; Tot el Poble Cantarà, del musical Els Miserables; Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet; i Cada dia és un nou pas, del grup ‘Els Esquirols’.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/19/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300