Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania amb motiu de la Revetlla de Sant Joan


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/22/2020 12:50:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania amb motiu de la Revetlla de Sant Joan

Policia Local i Protecció Civil estaran especialment amatents per evitar que es facin celebracions lúdiques o amb pirotècnia a la platja, i enguany no s’ha autoritzat encendre cap foguera

S’ha comentat abastament tots aquests dies: la d’enguany serà una revetlla molt especial, diferent al què sol ser habitual, marcada per les precaucions que cal tenir en compte amb motiu de la COVID. L’Ajuntament de Blanes ha decidit prohibir l’encesa de foguera a cap lloc del municipi, per defugir la possibilitat que això pogués provocar una concentració de persones que cal evitar com a mesura de seguretat per la pandèmia.


Pel que fa a la tan comentada possibilitat sobre si es deixarien o no fer festes de revetlla a la platja -sobretot arran que tots els municipis de la línia litoral des de Barcelona fins Malgrat ho han prohibit-, l’Ajuntament de Blanes no ha fet sinó perllongar el què s’havia fet els darrers anys. És a dir: no es poden fer fogueres ni encendre-hi material pirotècnic, una restricció que de fet ha estat vigent durant tots els darrers anys en aquest municipi on comença la Costa Brava

La possibilitat d’encendre fogueres a la platja fa temps que es va prohibir a Blanes per la perillositat que suposa l’endemà pels banyistes. Un cas viscut fa 14 anys que ratifica molt específicament aquesta decisió van ser les cremades de segon grau que va patir una turista francesa quan l’endemà de la revetlla va tenir la mala sort de situar-se sobre l’indret on la nit abans s’havia encès una foguera mal apagada, de manera que les guspires eren sota la sorra sense que se n’adonés.

Crida a la responsabilitat de la ciutadania amb motiu de la revetlla

En previsió que les platges de Blanes en especial i el municipi en general no allotgin ni fogueres ni activitats lúdiques no permeses, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil estaran especialment amatents durant tota la nit i matinada. Ho faran amb el suport dels Bombers, que sempre estan encara més activats que mai aquesta nit tot i que, a priori, no hauria de ser així per la prohibició que hi ha.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant l'enregistrament del vídeo
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha adreçat especialment a la ciutadania a través de l’enregistrament d’un vídeo que s’està difonent a les xarxes socials, on fa una crida a la responsabilitat de tothom de cara a aquesta nit de revetlla: “Una vegada més, apel·lo al sentit comú que ens ha permès a tots els blanencs i blanenques superar durant els darrers temps situacions tan adverses com el Temporal Glòria i el Coronavirus. Us demano que ens ajudem els uns als altres a celebrar la revetlla en família o amb els amics, però sense provocar que amb el nostre comportament posem en perill la vida dels altres”.

Per últim, Àngel Canosa ha recordat el què en d’altres ocasions ha estat demanant a la ciutadania, especialment durant els tres darrers mesos: “Ara el què hem de seguir fent és tenir cura els uns dels altres. Només així aconseguirem superar una vegada més aquesta situació adversa que ens està tocant viure. Cuideu-vos i cuidem-nos”.

Vídeo: https://youtu.be/OyqjovFKy34Data de realització: 06/22/2020 | Data de la darrera actualització: 06/22/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300