Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa un pas més en la protecció de la Tortuga Babaua amb un curs adreçat al personal de platges


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2020 11:04:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes fa un pas més en la protecció de la Tortuga Babaua amb un curs adreçat al personal de platges

Han participat treballadors del servei de neteja i desinfecció de les platges de Blanes, i se’ls ha ensenyat com es pot detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina

Aquest mes de juny l’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Benestar i Protecció dels Animals, ha protagonitzat diverses accions dins la campanya per donar a conèixer al ciutadà com ha d’actuar en cas que detectin una tortuga marina o bé el seu rastre a les platges on s’hi està. La més recent ha tingut lloc aquests dies, quan s’ha organitzat un curs online pel personal de platges, els treballadors del servei de neteja i desinfecció de les platges del municipi.


Curs online amb personal Ajuntament de Blanes
Protecció Tortuga Careta
Durant el curs, al qual també hi ha assistit Maria Vall·llosada, regidora de l’Àrea de Benestar i Protecció dels Animals, s’han donat a conèixer totes les eines per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges. L’objectiu és que, en cas que així sigui, es pugui actuar de la manera més adequada i correcta davant aquest possible albirament de tortuga babaua.

Projecte ‘Caretta a la Vista!’ de la Universitat de Vic i la UB

Després d’aquest primer curs online, també està previst que es donin a conèixer aquestes mateixes precaucions al personal que s’encarrega del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, del Departament de Protecció Civil. La implicació de l’Ajuntament de Blanes en la campanya de protecció de la tortuga babaua (Caretta caretta) també s’ha traduït en una altra acció sobre el mateix terreny: a la platja.


Inauguració Plafó informatiu Protecció Tortuga
També s’ha instal·lat aquest mateix mes de juny un plafó informatiu a la Platja de S’Abanell –situada a l’extrem sud del litoral blanenc- que adverteix la ciutadania sobre la possible presència de tortugues nidificant. Forma part de la campanya que suma esforços de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Barcelona de manera conjunta amb diversos ajuntaments d’arreu del país.


S’ha triat la Platja de S’Abanell perquè al llarg dels darrers anys s’hi ha detectat la presència de tortugues nidificant. En els últims 15 anys, els episodis de reproducció de l’espècie ‘Caretta caretta’ a Catalunya han augmentat de manera significativa, tal com es desprèn del ‘Projecte d’Investigació Científica per a la Conservació de la nidificació de la Tortuga Careta (Caretta caretta) a Catalunya’.


El projecte està liderat per experts de les principals Universitats i Centres d’Investigació del territori, i en què la Generalitat de Catalunya hi participa des del 2015. La temporada durant la qual es podrien albirar postes de tortuga marina a les costes catalanes va des del mes de juny fins al mes d’octubre, coincidint amb les temporades de bany i de més afluència d’usuaris a les platges. Les instal·lacions artificials com ara guinguetes, enllumenats o passejos marítims, així com la interacció amb els diferents agents –personal de neteja, turistes i vianants- poden afectar l’orientació o els comportaments dels animals.
Data de realització: 06/25/2020 | Data de la darrera actualització: 06/25/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300