Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna més visibilitat al col·lectiu LGTBI+ inaugurant 2 ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2020 06:02:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera_LGTBBlanes dóna més visibilitat al col·lectiu LGTBI+ inaugurant 2 ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’

L’acte s’ha fet avui amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGTBI+, i els 2 nou bancs situats al Parc Bru i Centrich, s’han afegit al què ja es va estrenar al 2018

L’Ajuntament de Blanes ha fet un pas més per donar major visibilitat al col·lectiu LGTBI+ amb la inauguració de dos ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’. L’acte oficial ha tingut lloc aquesta tarda de dilluns i l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa Fernández; la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata i Solsona; i la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita Ferrer.La inauguració també ha comptat amb la participació d’una representació dels grups polítics municipals a l’Ajuntament de Blanes, així com de l’Associació Chrysallis, una entitat de famílies de menors transsexuals creada a nivell estatal el juliol del 2013 i que, des del novembre del 2017, compta amb una delegació a Catalunya. Més concretament, avui s’han inaugurat dos nous bancs: un pintat amb els colors LGTBI+ i l’altra amb els que identifiquen al col·lectiu Trans.

Blanes compta amb 3 ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’

Els dos nous bancs estan situats al Parc Bru i Centrich, un entorn molt concorregut del barri de Can Borell, ja que està emvoltat de centres educatius que abasten tots els ensenyaments reglats: des d’una Escola Bressol fins a un Institut d’Ensenyament Secundari, passant per una Escola d’Educació Primària. Molt a prop seu també hi ha el Camp de Futbol de Can Borell, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats de Blanes, entre d’altres serveis.Aquests dos nous ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’ s’afegeixen al què ja es va inaugurar el febrer del 2018 en un altre emplaçament molt freqüentat de Blanes. Es tracta de la placeta que hi ha davant CAP-1, l’ambulatori del Carrer Sebastià Llorens, al barri de Mas Enlaire. Allí es va pintar un banc amb els colors que identifiquen el col·lectiu Trans, una iniciativa molt ben acollida per tothom.


De fet, Blanes ha estat una de les primeres viles del territori gironí en allotjar ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’. Fa dos anys l’Ajuntament va impulsar la iniciativa de la mà de l’Associació Chrysallis, a qui avui s’ha tornat a convidar precisament per aquest motiu. Ara, la idea de pintar dos nous bancs ha estat impulsada de mutu propi pel consistori blanenc.

Manifest Reivindicatiu amb motiu del Dia Mundial de l’Orgull LGTBI+

La inauguració dels ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’ ha culminat diverses accions que està impulsant aquests dies l’Ajuntament de Blanes a través del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social per commemorar el Dia Mundial de l’Orgull LGTBI+ que s’escau el 28 de Juny. Precisament amb motiu d’aquesta jornada reivindicativa, durant la inauguració d’avui s’ha llegit un manifest a càrrec de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita.

Quan ja fa més de 50 anys de l’inici del moviment LGTBI+, a l’estat espanyol la lluita es va encetar al 1970, i és especialment remarcable la primera manifestació de lesbianes, gais, bixexuals, trans i intersexuals dels Països Catalans que es va fer a Barcelona l’any 1977. Una mobilització que va acabar amb una dura repressió policial contra els manifestants.


Marian Anguita, Mireia Mata i Àngel Canosa
Aquests darrers mesos, amb el decret de l’Estat d’Alarma i les mesures de confinament, la situació de moltes persones LGTBI+ s’ha vist agreujada, especialment els col·lectius més vulnerables. Per això, al manifest s’afirma: ”La desprotecció, la marginalitat, o el doble confinament d'haver de conviure en entorns familiars hostils, demostren que les discriminacions i la fragilitat dels drets de les persones LGBTI+ són una realitat ben present a la nostra societat, (...) un col·lectiu que s’ha vist afectat també pels nombrosos atacs i delictes d’odi provinents de sectors ultradretans”.

Encara queda molt camí per recórrer per assegurar els drets fonamentals de les persones LGTBI+ i eradicar definitivament la LGTBIfòbia: “Cal no oblidar que l’homosexualitat encara és perseguida i castigada a molts estats, fins i tot amb la pena de mort”. Per això, es demana que cal seguir implementant polítiques de normalització i demanar l’aprovació d’una llei interestatal “que reconegui l’autodeterminació del gènere i la despatologització de la transsexualitat”.


Per assolir la igualtat real, es recorda que cal qüestionar amb la major transversalitat possible la creença que la ‘normalitat’ és l’heterosexualitat, descartant altres opcions. En aquest darrer sentit, es remarca: “L’Ajuntament de Blanes referma la seva declaració com a municipi respectuós amb la diversitat afectivo-sexual i s’adhereix a la commemoració que les entitats i institucions del nostre país celebraran amb motiu del 28-J”.

Per últim, conclou: “A Blanes creiem en la igualtat i, tal com diu la pancarta que penja a la façana del nostre ajuntament, ‘Teixim una societat enriquida en la diversitat’, una societat que garanteixi la igualtat de drets i deures per a totes les persones sense cap exclusió”. Després de la lectura del manifest ha arribat la part més festiva, quan els assistents han ajudat a descobrir els dos nous ‘Bancs per la Diversitat Sexual i de Gènere’.


Els actes organitzats a Blanes amb motiu del 28-J es tancaran divendres amb el ‘Contacontes’ per a les famílies: ‘Dues Mares’, a càrrec de Débora Alfonso i Anna Yuste, que es publicarà a través de les xarxes socials de la Biblioteca Comarcal i, d’altra banda, hi ha una formació online sobre diversitat sexual i de gènere que farà el personal de l’Ajuntament, i que també s’oferirà obert a la ciutadania.Data de realització: 06/29/2020 | Data de la darrera actualització: 06/29/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300