Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotjarà una seu de les Eleccions de la República Dominicana pels electors del sud de Girona i Maresme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2020 10:58:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes allotjarà una seu de les Eleccions de la República Dominicana pels electors del sud de Girona i Maresme

El consolat dominicà ha demanat la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes perquè pugin votar-hi uns 400 electors d’una vintena de poblacions del territori

Aquest proper diumenge, 5 de juliol, se celebren les Eleccions Presidencials, al Congrés i Municipals que tindran lloc a la República Dominicana. Donat que en aquest procés poden participar-hi els integrants de la Comunitat Dominicana residents a Catalunya, els representants del govern caribeny han estat cercant seus electorals per garantir aquest dret.


Visita al Local Social de l'AVV de Mas Borinot
on tindran lloc les votacions
En aquest darrer sentit, el Consolat de la República Dominicana a Catalunya s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Blanes per demanar la seva col·laboració en aquest sentit. Una petició que l’Alcaldia i el Departament de Participació Ciutadana aviat van atendre fent-los una proposta de cessió durant aquesta jornada electoral d’un indret que reunís les condicions més adequades.

Visita delegació del Consolat de la República Dominicana

La proposta feta pel consistori blanenc ha estat que les eleccions d’aquest proper diumenge s’allotgin al Local Social de l’Associació de Veïns de Mas Borinot-Ca n’Illes, situada a l’extrem nord-est de Blanes. Per poder comprovar la idoneïtat de la proposta, una delegació del Consolat de la República Dominicana s’ha traslladat a Blanes i ha fet una visita in situ.


D'esquerra a dreta: representants Consolat República Dominicana,
l'alcalde de Blanes, regidor de Participació Ciutadana, president
AVV Mas Borinot i regidor d'Alcaldia
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, han rebut el representant de la República Dominicana, Carlos Salazar, en una visita que també ha comptat amb la participació del president de l’entitat veïnal, Remigio Toribio. El diplomàtic caribeny ha agraït la col·laboració i les facilitats donades pel consistori blanenc, que faran possible garantir el dret a vot dels súbdits dominicans que resideixen en aquesta part del territori.

Més de 400 votants podran participar a la seu de Blanes

Segons les dades aportades pel Consolat de la República Dominicana, els electors registrats amb dret a vot que podran acostar-se el proper diumenge a la seu de Blanes oscil·la una quantitat que supera les 400 persones. Es tracta de residents de diverses localitats situades entre el sud de les comarques gironines i el nord de les comarques barcelonines.

Són poblacions com ara Blanes, Lloret, Tossa, Malgrat, Pineda, Hostalric, Santa Susanna, Fogars de la Selva, Calella, Palafolls, Sant Pol, Sant Celoni, etc... Durant la visita es van estar tractant els paràmetres relatius tant a la logística del sistema de votacions com els què tenen a veure amb les mesures de seguretat imposades per la COVID-19. En aquest darrer sentit, el local de l’entitat veïnal té la capacitat adequada i la facilitat de poder desplegar un lloc d’entrada diferent al de sortida, de manera que s’estableix un circuit diferent per a la circulació dels assistents.


Les darreres dades del cens de l’Ajuntament de Blanes, actualitzades aquest mes de juny, indiquen que en l’actualitat hi ha un total de 197 persones de la República Dominicana que viuen en aquesta localitat on comença la Costa Brava. D’aquest total, hi ha 108 dones i 89 homes. En relació a la resta de procedència dels conciutadans de Blanes, els súbdits de la República Dominicana ocupen l’11è lloc en un llistat que encapçalen Marroc, Gàmbia, Senegal, Rússia, Itàlia, Romania, Hondures, Uruguai, Ucraïna i Cuba.

Jornada Electoral República Dominicana a Blanes

La Jornada Electoral pels comicis convocats pel govern de la República Dominicana d’aquest proper diumenge, 5 de juliol, s’allargaran en la seu delegada de Blanes durant tot el dia. En seguiment de la Llei Electoral d’aquest país caribeny, l’horari per anar a votar serà des de les 8 del matí fins les 6 de la tarda, i s’espera que tot el procés de recompte de vots i validació posterior s’allargui fins a les 12 de la mitjanit.


Carlos Salazar, del Consolat de la República Dominicana,
i Àngel Canosa, alcalde de Blanes
Des del Consolat de la República Dominicana a Catalunya ja s’ha avançat que, en cas que sigui necessari fer una segona volta de les eleccions, aquesta jornada tindria lloc d’aquí a menys d’un mes, el proper diumenge 26 de juliol. Un dia molt assenyalat a Blanes perquè se celebra el dia de la patrona del municipi, Santa Anna, culminant la Festa Major.Data de realització: 06/30/2020 | Data de la darrera actualització: 06/30/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300