Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes en alerta per la possible arribada d’una Tortuga Marina


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/04/2020 08:10:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes en alerta per la possible arribada d’una Tortuga Marina

Policia Local, Protecció Civil, el Servei de Vigilància i Socorrisme i el de Neteja de platges estan especialment amatents després de l’avís del centre que coordina els avistaments al litoral català

Des d’aquesta matinada de dissabte i fins a nou avís, Blanes està especialment alerta per la possible arribada d’una Tortuga Marina a les seves platges. Aquest passat divendres a quarts de 12 de la mitjanit, el centre que coordina els avistaments de tortugues arreu del litoral català va contactar amb l’Ajuntament de Blanes per posar-lo en alerta.


Platja de Blanes, aquest matí
S’havia fet l’avistament d’una Tortuga Marina a la platja de Malgrat de Mar, i era molt possible que es dirigís al veí municipi de Blanes. Immediatament després de rebre l’avís, l’Ajuntament ha alertat Policia Local, Protecció Civil, el Servei de Vigilància i Socorrisme, així com el de Neteja de Platges. Tots ells estan especialment amatents des de llavors al possible avistament d’una tortuga.

Un dels punts claus ha estat el servei de neteja, ja que a la 1 de la matinada comença l’operatiu diari de neteja de les platges arreu del municipi. Posteriorment, a partir de les 6 del matí, es fa la desinfecció, que ara també abasta els elements mòbils de servei que hi ha a les platges d’arreu del municipi: passeres per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda, dutxes, així com les torres i cadires de vigilància.

L’Ajuntament adherit a la Campanya ‘Caretta a la Vista’ de la UVIC

Aquest estiu l’Ajuntament de Blanes ha fet efectiva una col·laboració que de fet ja estava en marxa des de feia anys, formalitzant la seva col·laboració amb la Campanya ‘Caretta a la Vista’, de la Universitat de Vic i la Universitat de Barcelona per a la protecció de les tortugues. El passat 10 de juny es va instal·lar un plafó informatiu de grans dimensions a la Platja de S’Abanell on s’adverteix la ciutadania sobre la possible presència de tortugues nidificant i explica què cal fer en cas d’avistar una tortuga.


L’objectiu és que la ciutadania prengui consciència sobre la fragilitat i sobre la importància de no destorbar els animals per facilitar la reproducció d’aquesta espècie protegida per la Generalitat de Catalunya. La campanya es va iniciar fa cinc anys gràcies a la suma d’esforços de la Universitat de Vic i diversos ajuntaments, als quals s’hi ha adherit l’Ajuntament de Blanes amb l’aprovació del compromís de ser part activa en la protecció de les tortugues marines.


En els últims 15 anys, els episodis de reproducció de l’espècie ‘Caretta caretta’ a Catalunya han augmentat de manera significativa, tal com es desprèn del ‘Projecte d’Investigació Científica per a la Conservació de la nidificació de la Tortuga Careta (Caretta caretta) a Catalunya’. El projecte està liderat per experts de les principals Universitats i Centres d’Investigació del territori, i en què la Generalitat de Catalunya hi participa des del 2015.


Formant part d’aquesta col·laboració, personal de l’Ajuntament de Blanes ha assistit a sessions formatives específiques per incidir en la importància de no tocar ni molestar mai una tortuga que sigui a la platja, especialment si és un animal gros. El què cal fer és trucar al 112 i informar-ho.Data de realització: 07/04/2020 | Data de la darrera actualització: 07/04/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300