Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 157 persones han votat a Blanes en les Eleccions Presidencials de la República Dominicana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/06/2020 09:56:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un total de 157 persones han votat a Blanes en les Eleccions Presidencials de la República Dominicana

Arreu de Catalunya hi ha hagut 7 seus electorals per aquests comicis, i d’aquest total a comarques gironines només n’hi ha hagut a Blanes i Girona

Aquest passat diumenge 5 de juliol Blanes ha acollit una de les seus exteriors per votar a les Eleccions de la República Dominicana, les primeres que s’han fet a l’Amèrica Llatina des que va començar la pandèmia. Al terme de la jornada electoral, segons les dades facilitades per la Secretaria del Col·legi Electoral que va tenir la seu a Blanes, van exercir el seu dret a vot un total de 157 persones sobre un total de més de 400 electors censats al territori que podien haver-ho fet.


Local seu Eleccions República Dominicana a Blanes
Calia escollir tant el partit que ocuparà la Presidència del país com als membres del Congrés. En aquest sentit, segons les dades de votació de la seu a Blanes ubicada al local social de l’Associació de Veïns de Mas Borinot-Ca n’Illes, en les eleccions a la Presidència van haver 155 paperetes vàlides i 2 de nules. Per la seva banda, en les eleccions pels Diputats hi ha hagut 147 paperetes vàlides i 10 de nul·les.

Hi ha hagut 7 seus electorals dominicanes arreu de Catalunya

Blanes ha estat una de les 7 seus electorals exteriors de la República Dominicana que s’han arranjat per aquests comicis arreu de Catalunya. D’aquest total, a comarques gironines només n’hi ha hagut a Blanes i Girona. La resta de delegacions coordinades pel consolat dominicà han estat situades a Barcelona, Tarragona, Lleida, Mataró i Salou.


La jornada electoral d’aquest passat diumenge va començar a les 8 del matí i es va allargar fins les 6 de la tarda, i va transcórrer no tan sols amb les estrictes mesures que es contemplen en una contesa electoral, sinó també amb les sanitàries imposades per controlar la COVID-19. Per aquest motiu, abans d’entrar al local es mesurava la temperatura de tothom que hi entrava, calia fer-ho amb la obligatòria mascareta de protecció, i aplicar-se gel hidroalcohòlic.

Visita de l’alcalde i el regidor de Participació Ciutadana

Des de primera hora del matí el flux de persones que van acostar-se a la seu de Blanes va ser constant. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, i el regidor d’Alcaldia, Albert Sanz, van apropar-se a la seu electoral per saludar la delegació del Consolat de la República Dominicana que s’encarregava de la organització dels comicis.


Visita Alcalde i Regidors Ajuntament de Blanes
Els i les diplomàtiques dominicanes van agrair una vegada més la col·laboració i les facilitats esmerçades per l’Ajuntament de Blanes en la organització i l’arranjament d’aquesta seu electoral perquè allotgés les votacions. Un agraïment que ja es va fer arribar als representants del consistori blanenc, així com al president de l’Associació de Veïns que s’allotja en aquest local social, Remigio Toribio, durant la visita prèvia efectuada el passat mes de juny per comprovar in situ la idoneïtat de l’espai.

Les primeres eleccions de l’Amèrica Llatina des de l’inici de la pandèmia

La República Dominicana ha estat el primer país de l’Amèrica Llatina que ha anat a les urnes des que va començar la pandèmia. El coronavirus ja va obligar el passat mes de maig a posposar-ho, després que al febrer la cancel·lació de les municipals ja va desencadenar unes protestes multitudinàries. Aquest diumenge, els dominicans i dominicanes han pogut escollir tant qui serà el seu nou president com la composició del seu congrés.


Per això, a la seu electoral de Blanes hi havia dues urnes dipositades al centre del local on es van anar dipositant els vots. La mecànica del procés és similar a les conteses electorals que es fan aquí amb un únic detall; un cop s’ha exercit el dret a vot s’entinta el dit de la persona i s’estampa la seva empremta en el document oficial, per evitar la picaresca que s’exerceixi el vot en dues seus diferents.

Més de 400 dominicans podien votar a la seu electoral de Blanes

Segons les dades aportades pel Consolat de la República Dominicana, els electors registrats amb dret a vot que podrien haver-se acostat el passat diumenge a la seu de Blanes oscil·la una quantitat que supera les 400 persones. Es tracta de residents de diverses localitats situades entre el sud de les comarques gironines i el nord de les comarques barcelonines, a la comarca del Maresme.


Són poblacions com ara Blanes, Lloret, Tossa, Malgrat, Pineda, Hostalric, Santa Susanna, Fogars de la Selva, Calella, Palafolls, Sant Pol, Sant Celoni, etc... Les darreres dades del cens de l’Ajuntament de Blanes actualitzades al juny indiquen que hi ha un total de 197 persones de la República Dominicana que viuen aquí. D’aquest total, hi ha 108 dones i 89 homes. En relació a la procedència dels conciutadans de Blanes, els súbdits de la República Dominicana ocupen l’11è lloc en un llistat que encapçalen Marroc, Gàmbia, Senegal, Rússia, Itàlia, Romania, Hondures, Uruguai, Ucraïna i Cuba.
Data de realització: 07/06/2020 | Data de la darrera actualització: 07/06/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300