Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha hagut de tancar la platja de Cala Bona tres dies al haver superat l’aforament permès per la COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2020 10:38:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha hagut de tancar la platja de Cala Bona tres dies al haver superat l’aforament permès per la COVID

Policia Local i Protecció Civil coordinen el tancament, i aquest cap de setmana s’incorporaran 12 nous Agents Ciutadans per reforçar el control de l’aforament a les platges

Les estrictes mesures de control de seguretat i sanitari per evitar el contagi de la COVID-19, en especial en l’ús de les platges, ja van fer preveure a l’Ajuntament de Blanes que caldria implementar un bon grapat d’instruments preventius i de control. Per això el passat 1 de juny, coincidint amb l’aixecament de la prohibició de banyar-se a les platges, el consistori blanenc ja va posar en marxa, entre d’altres accions, informadors a peu de platja contractats ex professo i coordinats per Protecció Civil.


Accés a Cala Bona tancat dissbte
Durant les primeres setmanes, la ocupació a les tres principals zones de bany que hi ha a Blanes es va mantenir sense problemes i no va registrar-se cap incident destacat que posés en perill la distància de seguretat que cal que es mantingui també en aquest àmbit. Ara bé, el darrer cap de setmana del mes de juny, coincidint amb la major mobilitat sense restriccions de l’Àrea Sanitària de Barcelona, a Blanes es va veure un notable augment de banyistes a les platges.

Tancament de la Platja de Cala Bona tres dies

El límit d’aforament es va superar per primera vegada el passat diumenge 28 de juny, quan Protecció Civil, de comú acord amb Policia Local i Alcaldia, va procedir al tancament d’accessos per urgència per evitar que continuessin accedint més usuaris. Davant aquesta situació, el passat cap de setmana els dos cossos ja tenien a punt diverses mesures per si calia tornar a posar en marxa el tancament.


Cala Bona, dissabte passat
Al superar de nou l’aforament màxim, tant dissabte com diumenge va ser necessari tornar a tancar els accessos a Cala Bona: tant els dels vianants com els dels conductors de vehicles. Dissabte el tancament es va fer quan faltava un quart d’hora per les 12 del migdia, aixecant-se la restricció a ¾ de 5 de la tarda, i l’endemà diumenge el procediment es va haver d’avançar a les 10 del matí, allargant-se fins les 4 de la tarda, quan va tornar a disminuir l’afluència.

El dispositiu que s’implementa per fer efectiu el tancament abasta des dels accessos a tocar del nucli urbà –per evitar trajectes estèrils- fins la mateixa rotonda d’accés que hi a la Urbanització Cala Sant Francesc. En els principals punts hi ha apostat un agent de la Policia Local de Blanes que informa la ciutadania sobre la impossibilitat d’accedir a Cala Bona, llevat que es tingui una reserva a l’establiment de restauració que hi ha en aquesta platja. En la resta també hi ha cartells informatius.


El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, informant
a peu de platja sobre el tancament d'aforament a Cala Bona
Paral·lelament, l’Ajuntament de Blanes també s’ha posat en contacte amb l’empresa que té la concessió de les zones blaves d’estacionament de la zona perquè siguin coneixedors de la mesura. En general, els qui en algun d’aquests tres dies s’ha vist aturat pel tancament han acceptat la restricció entenent que es fa com a mesura sanitària en prevenció del contagi de la COVID-19. La opció més generalitzada és girar cua i cercar espai en la resta de platges que hi ha a Blanes, tot i que també n’hi ha qui –lògicament- s’enutja.

Incorporació de 12 nous ‘Agents Ciutadans’

Aquest proper cap de setmana l’Ajuntament de Blanes incorporarà una nova figura que tindrà com a missió específica informar la ciutadania i tenir cura del control d’aforament a les tres principals zones de bany del municipi. Es tracta d’una nova figura que rep el nom d’”Agents Ciutadans”, que lluiran una indumentària corporativa amb al·lusió al color taronja que identifica Protecció Civil.


Serà aquest departament de l’Ajuntament de Blanes qui s’encarregarà de coordinar els ‘Agents Ciutadans’, que substituiran als ‘Informadors’ que es van posar en marxa l’1 de juny, contractats pel consistori a una empresa de seguretat. Ara, el nou personal continuarà sota les ordres directes del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, amb una acció encara més directa al ser personal municipal.

Les 12 persones que exerciran d’Agents Ciutadans s’afegiran a l’equip que forma part del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, sense interferir lògicament, però complementant l’atenció ciutadana que s’ofereix a les zones de bany de Blanes. En l’actualitat, quan ja s’ha assolit la Temporada Alta, hi ha un total de 25 socorristes durant tot el dia, de dilluns a diumenge.
Data de realització: 07/08/2020 | Data de la darrera actualització: 07/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300