Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les 1.575 denúncies per COVID de la Policia Local de Blanes les notificarà la Generalitat entre juliol i agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2020 01:14:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les 1.575 denúncies per COVID de la Policia Local de Blanes les notificarà la Generalitat entre juliol i agost

S’ha avançat avui a la Junta Local de Seguretat celebrada a Blanes amb comandaments de la Policia Local, Protecció Civil, Mossos, Guàrdia Civil i del Cos de la Policia Nacional

Durant aquest mes de juliol i el proper d’agost la Generalitat de Catalunya notificarà a les persones denunciades les sancions per l’incompliment del Decret 463/2020 per imposició de l’Estat d’Alarma per la COVID-19. Així s’ha avançat avui al migdia a la Junta Local de Seguretat celebrada a Blanes.


Àngel Canosa i Albert Ballesta, poc abans de començar
la Junta Local de Seguretat
La màxima autoritat de la ciutat, l’alcalde Àngel Canosa, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, han encapçalat la trobada, que s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. La sessió de treball també ha comptat amb la participació dels representants dels principals cossos de seguretat que operen al municipi, tot i que un d’ells tingui la seu fora de la vila.


Així, han assistit els caps de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy respectivament; el cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral, David Castro; el comandant del destacadament de la Guàrdia Civil a Blanes, Francisco José Castro; i el cap de la comissaria del Cos Nacional de Policia a Lloret, Miguel Pedro García Martínez. També han participat altres oficials d’aquests cossos.

140.000 denúncies a Catalunya, un 10% d’elles a comarques gironines

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.575 actes per la COVID-19

Precisament un dels punts a l’ordre del dia de la Junta Local de Seguretat que ha suscitat aquesta notícia, ha estat la presentació de les memòries d’actuacions comparatives dels cossos policials. Així, durant els primers sis mesos de l’any: de l’1 de gener al 30 de juny de 2019 i durant el mateix període d’aquest 2020, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, ha destacat que hi ha una disminució del nombre de denúncies relatives a l’incompliment de la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, a causa del confinament.

Per contra, justament arran de l’Estat d’Alarma decretat per la COVID-19, hi ha hagut un notable increment de les tasques de control i aixecament d’actes per incompliment de l’Estat d’Alarma. En total, des del 16 de març fins al 16 de juny, la Policia Local de Blanes ha aixecat un total de 1.575 actes-denúncia. Durant aquest mateix període de temps s’han identificat 21.671 vehicles i 9.579 persones.


D’aquest total, unes 14.000 actes-denúncia –un 10%- corresponen a les aixecades en municipis gironines. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el director dels SSTT d’Interior han coincidit en afirmar la necessitat que la ciutadania tingui aquesta percepció que els controls i actes-denúncia aixecades durant els mesos de confinament tenen conseqüències en forma de multes que poden anar des dels 600 € fins als 600.000 €, depenent de la reincidència i gravetat.

La Policia Local de Blanes ha aixecat 1.575 actes per la COVID-19

Precisament un dels punts a l’ordre del dia de la Junta Local de Seguretat, que ha suscitat aquesta notícia, ha estat la presentació de les memòries d’actuacions dels cossos policials durant el darrer any, és a dir: del 30 de juny de 2019 fins al 30 de juny de 2020. El cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, ha destacat que hi ha una disminució del nombre de denúncies relatives a l’incompliment de la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, a causa del confinament.D’altra banda, segons la comparativa entre l’1 de gener i el 30 de juny del 2019 i el mateix període del 2020, si bé el confinament per la COVID-19 ha provocat que hi hagi un notable descens del nombre d’infraccions en la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana (308 actes al 2019 i 186 al 2020), on sí que s’ha registrat un augment és en l’incompliment de la Ordenança de Control i Tinença d’Animals.

Són multes imposades per la Policia Local principalment per no portar el gos lligat al carrer o bé no recollir els excrements a la via pública. En aquest darrer sentit, s’ha passat de les 29 denúncies registrades al 2019 a les 64 imposades aquest 2020.

Període 1 gener-30 juny
2019
2020
Actes Ordenança Civisme
308
186
Actes Ordenança Animals
29
64

Un estiu atípic, marcat per la COVID-19 i reclam de major coordinació

Un dels temes que ha centrat l’interès de la Junta Local de Seguretat celebrada a Blanes han estat les mesures de seguretat per prevenir l’expansió de la COVID-19 i els continuats esforços que s’hi estan esmerçant des dels diferents cossos policials i d’emergència pel seu compliment. En aquest sentit, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, ha exposat la feina que s’està fent conjuntament amb la Policia Local per controlar i protegir les platges del municipi.


No tan sols a través del Servei de Vigilància, Socorrisme i Salvament, sinó amb la d’informar i controlar l’aforament de les platges. D’altra banda, tant des de la Guàrdia Civil com des del Cos de la Policia Nacional s’ha exposat la necessitat que hi hagi una major coordinació i col·laboració entres les diferents forces policials. Ja no a nivell dels agents i comandaments –on s’ha remarcat que la col·laboració és excel·lent-, sinó més a nivell de coordinació territorial.
Data de realització: 07/09/2020 | Data de la darrera actualització: 07/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300