Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen les obres de reparació del dic de recer del Port de Blanes malmès pel Temporal Glòria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/15/2020 04:46:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen les obres de reparació del dic de recer del Port de Blanes malmès pel Temporal Glòria

Ports de la Generalitat invertirà 2’4 M€ en arreglar els desperfectes, i compten amb un termini d’execució de nou mesos

Aquesta setmana han començat les obres reparació del dic de recer extern del Port de Blanes, malmès el gener d’aquest any per efectes del Temporal Glòria. El passat mes de juny es va començar a instal·lar tota la infraestructura necessària per començar els treballs, que compten amb un termini d’execució de nou mesos i un pressupost de 2’4 M€.


Obres reparació Dic de Recer del Port de Blanes, aquest dimecres
Segons ha fet públic Ports de la Generalitat, les obres consistiran en el reforç del dic de recer on el temporal va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller en un tram de 30 metres de longitud. Es retirarà l’escullera, que es va ressituar l’endemà mateix després que havia col·lapsar al gener, i un cop fet això es reforçarà la part exterior del dic de recer amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó.

Després es construirà un nou tram d’espatller i es pavimentarà la part del moll afectada. La crisi sanitària de la COVID-19 ha provocat que s’hagin hagut d’endarrerir els estudis, la redacció del projecte i les tramitacions pertinents. Val a dir que, a l’hora de plantejar-se el millor arranjament, s’han fet proves de simulació en un canal d’onatge a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


Infraestructures per a les obres d'arranjament
Dels resultats obtinguts en aquestes proves va sorgir la solució més òptica per arranjar els desperfectes ocasionats pel Temporal Glòria i preparar aquesta part del Port de Blanes perquè a partir d’ara la possibilitat que hi hagi temporals tant o més durs no puguin afectar la infraestructura. En aquest canal es va exposar el dic a diferents tipus d’onatge i vent per analitzar les diferents situacions produïdes.
Data de realització: 07/15/2020 | Data de la darrera actualització: 07/15/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300