Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes parla avui per tot Catalunya sobre la tradició de la seva Festa Major al magazine televisiu ‘Horari d’Estiu’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2020 12:32:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logoBlanes parla avui per tot Catalunya sobre la tradició de la seva Festa Major al magazine televisiu ‘Horari d’Estiu’

S’emet a les televisions locals de La Xarxa d’arreu del país aquest dissabte de 6 a 8 del vespre

Si els nous brots detectats al territori gironí no haguessin provocat que dilluns passat l’Ajuntament de Blanes decidís suspendre la Festa Major i la Fira d’Atraccions, avui dissabte el municipi on comença la Costa Brava estaria travessant tot just l’equador dels actes que s’hi havien organitzat. Tot i així, malgrat aquests dies no estiguem de festa, el magazine televisiu ‘Horari d’Estiu’ no ha volgut anular el reportatge que ja tenia previst rodar aquí.


Reportatge 'Festa Major Blanes' avui al magazine televisiu 'Horari d'Estiu'
Per això dues de les seves reporteres, la Nausíca i l’Helena, s’han traslladat a Blanes per copsar de primera mà els principals ingredients que hauria tingut la Festa Major. Ja no la d’aquest 2020 condicionada per la COVID-19, sinó la que es viu cada any per aquestes dates. Han volgut saber com són aquests dies de festa a Blanes i quins són els ingredients que la caracteritzen de manera habitual.

‘Horari d’Estiu’, un magazín que s’emet arreu de Catalunya

El programa ‘Horari d’Estiu’ s’emet en directe les tardes-vespres estiuencs del dissabte, de 18 a 20 h, i es pot veure arreu de Catalunya a través de La Xarxa, en coordinació amb les Televisions Locals repartides pel país. Generalment es torna a emetre l’endemà diumenge a la mateixa hora, així com en d’altres franges horàries en funció de cada televisió.


L’emeten des d’Olot Televisió i TV Girona fins a Lleida TV, passant per Mataró Audiovisual, TV Badalona, Empordà TV, el Canal de les Terres de l’Ebre, Canal Terrassa, Pirineus TV, Penedès TV, Banyoles TV, Canal Blau de Vilanova, Canal 10 Empordà, Vídeo Ascó Televisió, Vallès Oriental Televisió, Terramar Garraf-Penedès, Terramar Tarragona, Televisió del Ripollès, TV Costa Brava, Tàrrega TV i un llarg llistat. El magazín trepitja a fons tot el territori cercant històries personals, racons singulars i curiositat sense deixar de banda festes majors i festivals per convidar a viure l’estiu tots plegats.

Cultura Popular i Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Durant la seva estada a Blanes centren l’interès en tres aspectes. Els dos primers són el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que aquest 2020 hauria celebrat el 50è aniversari; i les tradicions populars del municipi durant la Festa Major. El tercer ingredient és conèixer com s’hauria viscut el cicle condicionat per la COVID-19 i com s’havia plantejat la celebració abans de la pandèmia.

Per aprofundir sobre aquest darrer ingredient intervé l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui fa unes pinzellades sobre els actes que s’havien preparat per festejar el primer mig segle de vida del concurs de focs. Per parlar sobre els dos primers es compta respectivament amb la participació del membre de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici i cap de Protecció Civil encarregat del seu Pla d’Actuació en Emergències, Josep Lluís Pouy; i amb l’expert en cultura popular i tradicional catalana i blanenca, i membre de l’Esbart Joaquim Ruyra, Quim Rutllant.


El reportatge finalitza amb una original manera de recordar la Festa Major que hauríem viscut condicionada pel COVID, i la que hauria estat si no estiguéssim en plena pandèmia: llençant un coet com els què es disparen cada nit per anunciar l’imminent inici del concurs de focs. El programa ‘Horari d’Estiu’ que tracta sobre la Festa Major de Blanes s’emet aquest dissabte 25 de juliol de 18 a 20 h sintonitzant qualsevol de les televisions locals adherides a La Xarxa.Data de realització: 07/25/2020 | Data de la darrera actualització: 07/25/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300