Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les platges de Blanes certifiquen una qualitat de les aigües de bany excel·lent, la màxima que es pot obtenir, durant el mes de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2020 12:26:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les platges de Blanes certifiquen una qualitat de les aigües de bany excel·lent, la màxima que es pot obtenir, durant el mes de juliol

L’Agència Catalana de l’Aigua, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, realitza les anàlisis setmanalment seguint la Directiva Europea

Des que va començar la temporada de bany, tal com ja porta fent des de fa uns quants anys, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) fa anàlisis setmanals a totes les zones de bany d’arreu de Catalunya. Es tracta del Programa de Vigilància i Informació de la Qualitat de les Aigües de Bany, que es realitzen seguint els criteris de la Directiva Europea 2006/7/CE.


Platja de Cala Bona
Durant tot el mes de juliol, en què l’ACA ha informat sobre aquests resultats, les platges de Blanes han obtingut la qualificació d’Excel·lent pel que fa a l’estat de les aigües de bany. És la màxima qualificació que es pot obtenir d’una gradació de tres nivells: Excel·lent, Bona i Insuficient. Pel que fa a Blanes, s’analitzen setmanalment les aigües de quatre zones.


Platja de Sa Palomera - Tram Nord Platja S'Abanell
Una d’elles és la Platja de Cala Bona; l’altra la Platja de Blanes Centre; i les dues darreres dues zones de la Platja de S’Abanell, ja que és la que presenta més extensió de zona litoral: extrem Nord i extrem Sud. Durant tot el mes de juliol les quatre zones de bany han obtingut una qualificació d’Excel·lent. Tan sols hi ha hagut un únic canvi en la darrera informació tramesa per l’ACA, on s’indica que la Platja de Cala Bona ha passat a tenir una qualificació de Bona.

Inspeccions Setmanals de l’ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat, amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, és la responsable de realitzar durant la temporada d’estiu el control de la qualitat de les zones de bany. S’hi inclouen platges i zones de bany interior, que es controlen la majoria d’elles des de l’any 1990.


L’ACA duu a terme aquest control aplicant el protocol de vigilància i informació de l'estat de les aigües de bany mitjançant inspeccions ambientals periòdiques i recollida de mostres d’aigua de bany que s’analitzen als laboratoris de Salut Pública del Departament de Salut per avaluar la seva qualitat microbiològica de conformitat sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany.
Data de realització: 08/01/2020 | Data de la darrera actualització: 08/01/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300