Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inverteix 100.000 euros en la millora i substitució de jocs als Parcs Infantils a Ca la Guidó, Mas Borell i La Pedrera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2020 10:20:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inverteix 100.000 euros en la millora i substitució de jocs als Parcs Infantils a Ca la Guidó, Mas Borell i La Pedrera

L’Ajuntament està incorporant elements inclusius per a nens i nenes de 0 a 12 anys. També s’està fent reparació de jocs i manteniment en Parcs Infantils d’arreu del municipi

Aquests dies han començat els treballs per habilitar tres noves àrees de jocs als Parcs Infantils dediversos barris de Blanes. Estan situats a la Plaça Montserrat Roig (Ca la Guidó), Plaça Bru Centrich (Mas Borell-Quatre Vents) i a la Plaça de La Pedrera (La Pedrera-Carretera de Lloret). L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Medi ambient, ha invertit prop de 100.000 € amb aquesta finalitat, i està previst que tot estigui enllestit durant aquest mes.


Parc Infantil Plaça Bru i Centrich
En els dos primers casos són elements infantils perquè hi juguin nens i nenes de 0 a 6 anys, i complementen els ja existents als dos indrets. Per la seva banda, a La Pedrera es fa de cap i de nou. D’aquesta manera, es dóna resposta a una petició feta pels veïns de les respectives zones, que demanaven una tipologia molt determinada de jocs per a la canalla. Tots tres comptaran amb una tanca perimetral i cartells informatius que inclouen el codi de conducta i telèfons d’interès.

Parc Infantil Plaça Montserrat Roig (Ca la Guidó)

En aquest parc s’hi estan afegint nous jocs que complementaran els que ja hi ha i s’hi ha destinat una partida amb un import de 32.773’49 €. S’hi està creant una àrea que incorpora jocs i elements inclusius que permetin que els infants més petits juguin de manera autònoma i puguin interactuar entre ells. Així, hi haurà panells lúdics i educatius, gronxadors amb seients amb arnés, combinacions multijoc amb dos nivells, i un joc de balanceig col·lectiu.


Aquest darrer joc també inclou seients amb recolzament d’esquena per a infants amb dificultats de mobilitat; un joc de balanceig individual adaptat per als més petits, gandules i giratoris individuals. Les noves àrees estan dissenyades perquè les puguin utilitzar nens i nenes de 0 a 6 anys i s’ha buscat el màxim de diversitat d’elements de jocs lúdics i educatius, perquè els infants puguin desenvolupar tant la seva motricitat com la seva imaginació.

Parc Infantil de la Plaça Bru i Centrich (Mas Borell)

Situat entre els barris de Mas Borell i Quatre Vents, el Parc Infantil de la Plaça Bru i Centrich està envoltat de centres educatius –Escola Bressol, Escola Quatre Vents, Escola Pinya de Rosa Institut s’Agulla, Institut S’Agulla i el Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II-, així com d’equipaments públics com la Comissaria dels Mossos d’Esquadra i els Jutjats. De totes tres parcs infantils, és el què té les obres de construcció més avançades, i s’hi ha destinat una partida econòmica similar al Parc de la Plaça Montserrat Roig: 31.404’23 €.


En aquest darrer sentit, també incorpora nous jocs complementen els que ja existien en aquest parc, i també inclou la mateixa tipologia d’elements, tot i que la diferència és que també hi ha un gronxador adult-nen. La filosofia ha estat la mateixa: cercar el màxim de diversitat d’elements de jocs perquè els infants puguin desenvolupar alhora la seva imaginació i motricitat.

Parc Infantil de La Pedrera (La Pedrera-Carretera de Lloret)

A diferència de les dues primeres àrees de jocs, es tracta d’una nova zona que es torna a muntar de cap i de nou. Amb motiu de les obres d’urbanització del Pla Parcial Costa Brava, l’anterior parc infantil es va desmantellar i en l’actualitat no hi queda res. Una altra diferència respecte els dos primers parcs és que està pensat per a nois i noies de més edat: de 0 a 12 anys.


Pels més grans (6-12 anys) hi haurà una combinació de multijocs i gronxadors, i pels més menuts (0-6 anys) un giratori individual, un gronxador amb seients per nadons, un tobogan petit i panells lúdics i educatius. De tots tres parcs, és el què compta amb una dotació econòmica més elevada: 34.428’23 €. Està emplaçat al costat del local social de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret, davant de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, al costat de la nova àrea comercial de supermercats i del futur Decathlon de Blanes.

Arranjament i manteniment a la resta de Parcs Infantils de Blanes

Paral·lelament, durant aquestes darreres setmanes els Serveis Municipals de l’Ajuntament de Blanes –les Brigades- estan procedint a la reparació i manteniment de diversos desperfectes puntuals localitzats en pràcticament tots els Parcs Infantils que hi ha arreu de la vila. Un dels més recents que s’han encarregat d’arranjar és al barri de Valldolig, on es va trencar una part del tobogan, amb el conseqüent perill per a la canalla.


D’altra banda, s’ha fet una reparació en un dels jocs del Parc Infantil de la Plaça Miquel Marí i Pol, a Ca la Guidó, on també s’han pintat el muret exterior i els bancs de construcció de l’interior del recinte. Aquestes darreres setmanes els operaris han procedit a fer actuacions de reparació i manteniment allà on se’ls ha requerit, com per exemple al Parc Infantil de la Plaça del Poble Saharauí o bé al que hi ha al Passeig Pau Casals, entre d’altres.
Data de realització: 08/06/2020 | Data de la darrera actualització: 09/03/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300