Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes dóna suport a la campanya que promou l’ús i reciclatge de les mascaretes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2020 01:56:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes dóna suport a la campanya que promou l’ús i reciclatge de les mascaretes

Està feta pel govern espanyol amb el lema ‘La mascareta és per a tu, no per a la natura’, i promou que es llencin les mascaretes i guants al seu lloc adequat: el cubell gris de restes

L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Medi Ambient, dóna suport a la campanya amb l’eslògan ‘La mascareta és per a tu, no per a la natura’, una campanya institucional que ha posat en marxa el govern de l’estat espanyol. En aquest cas, l’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de l’abandonament de residus higiènic-sanitaris als entorns naturals i sensibilitzar sobre el seu correcte reciclatge.


Està impulsada des del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) i el Ministeri de Consum, i a més a més promou l’ús de mascaretes protectores contra la COVID-19, especialment les d’especificació UnE0065 o reutilitzables. Una mascareta higiènica comuna abandonada a la natura pot triar en degrardar-se entre 300 i 400 anys, amb el conseqüent impacte negatiu sobre les persones, l’aigua, el sòl, la fauna i la flora.

S’apel·la a la responsabilitat ciutadana

El què en definitiva es vol deixar clar, és que l’ús de la mascareta és indispensable per fer front a la crisi sanitària, però a l’hora s’ha de poder gaudir dels espais d’alt valor natural, que cobreixen el 30% del territori de l’estat espanyol. S’apel·la a la responsabilitat de la ciutadania perquè quan hagi utilitzat la mascareta higiènica no la llenci en cap entorn natural, sinó allà on correspon: al contenidor gris de restes de residus.

La campanya consisteix en la difusió de vuit cartells que animen a l’ús responsable de la mascareta en espais naturals. Es reprodueixen, respectivament, fins a vuit situacions en entorns naturals amb el mateix eslògan adaptat sobre que la mascareta no és perquè es llenci en sengles espais: el mar, la platja, el bosc, el camp, etc.
Data de realització: 08/06/2020 | Data de la darrera actualització: 08/06/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300