Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Aturem la C-32’ i ‘Preservem el Maresme’ celebren l’anunci de la fi del Peatge el 31 d’agost del 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/08/2020 08:00:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

‘Aturem la C-32’ i ‘Preservem el Maresme’ celebren l’anunci de la fi del Peatge el 31 d’agost del 2021

Les dues plataformes han aplaudit la notícia comunicada per la Generalitat al Consell Comarcal del Maresme

La Plataforma ‘Aturem la C-32’ i la Coordinadora ‘Preservem el Maresme’ han emès un comunicat conjunt on celebren l’anunci de la fi de la concessió i del peatge de l’Autopista del Maresme. Segons s’explica en la nota de premsa, la Generalitat de Catalunya ha informat al Consell Comarcal del Maresme que aquesta conclusió tindrà lloc d’aquí a gairebé un any, el 31 d’agost del 2021.


També detallen que, si es concreta i es desenvolupa seguint els acords de la ‘Declaració i el Pacte de Mobilitat del Maresme’, pot suposar una fita història. Una oportunitat per poder revertir unes polítiques de mobilitat i infraestructures que qualifiquen de ‘nefastes’, així com valorar els anys de propostes de les lluïts i mobilitzacions ciutadanes per aturar tota una sèrie de reivindicacions ciutadanes.

D’igual manera, consideren que es podrà convertir la Nacional II en una via ‘pacificada’ al servei del benestar dels ciutadans, així com assolir un transport públic de qualitat. Tot i així, també recorden que fa poques setmanes la Generalitat ha insistit en presentar un nou projecte per allargar la C-32 de Blanes a Lloret de Mar i que, segons paraules textuals: ‘comporta un peatge a l’ombra per Abertis, la destrucció d’espais naturals i la promoció del vehicle privat’.

Segons els dos col·lectius, el projecte d’allargar la C-32 és incompatible amb una mobilitat sostenible, i suposaria –amb la greu crisi econòmica que s’inicia- la continuïtat de la hipoteca pública amb Abertis. Per això consideren que en contrapartida caldria desenvolupar els projectes alternatius en clau de sostenibilitat que proposa la plataforma ‘Aturem la C-32’. Per últim, adverteixen que caldrà elaborar i desenvolupar amb la màxima participació una nova planificació que ‘prioritzi el transport públic, la xarxa de carrils per bicicletes i vianants, els vehicles compartits, i la transformació de la C-32 en una via que faciliti la pacificació definitiva de la N-II’.
Data de realització: 08/08/2020 | Data de la darrera actualització: 08/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300