Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prohibeixen el bany en un tram de la Platja de Blanes Centre per un abocament d’aigua potable de Lloret


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2020 04:08:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ProteccioCivilProhibeixen el bany en un tram de la Platja de Blanes Centre per un abocament d’aigua potable de Lloret

S’ha hissat la bandera vermella al tram de l’extrem sud de la platja que dóna a la sortida de la riera, per on surt l’aigua potable barrejada amb sediments propis de la conducció

Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, així com dels Agents Ciutadans que vetllen pel control de l’aforament, ha activat aquest migdia de dimarts diverses mesures logístiques per major seguretat i protecció dels banyistes. La més immediata ha estat hissar la bandera vermella que prohibeix el bany en un tram de la Platja de Blanes Centre, així com senyalitzar la vorera que dóna al mar amb banderes vermelles que indiquen el mateix.


La bandera vermella oneja a l’extrem sud de la Platja de Blanes Centre, la que dóna a la sortida de la Riera de Blanes, la principal amb què compta el municipi. La raó per haver activat aquestes mesures és un abocament d’aigua potable procedent d’una canonada de Lloret que s’ha trencat aquest migdia. L’avís s’ha donat quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda, i immediatament el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, ha activat tot el protocol.

Un abocament d’aigua potable que no significa cap perill sanitari

No hi ha perill de manca de salubritat a l’aigua del mar de la zona afectada, ja que la canonada trencada que transporta aigua a Lloret de Mar és d’aigua potable. El problema és que, al haver anat a parar a la Riera principal de Blanes s’ha barrejat amb els sediments propis d’aquesta conducció, fent que a la seva sortida el seu aspecte sigui anàleg a quan hi ha una tempesta de pluja de gran intensitat i tampoc és recomanable banyar-s’hi.


A banda de la bandera vermella que oneja just al costat de la sortida de la riera, així com arran de mar en dos trams de la Platja Central de Blanes, també s’ha senyalitzat amb la bandera groga que significa ‘Bany amb Precaució’ a la part més central de la platja. En canvi, a la part nord, a l’altra extrem de la riera, segueix onejant la bandera verda que significa que no hi ha cap mena de problema en banyar-s’hi.


S’espera que, en funció del cabal d’aigua potable que s’hi ha abocat, i el moviment de l’onatge que hi ha avui, els sediments -similars als què s’arrosseguen quan hi ha una pluja intensa- s’hagin pogut diluir abans de la mitjanit. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha acostat arran de mar per comprovar l’abast de l’incident i ha pogut informar de primera mà a diversos ciutadans que també s’hi han atansat per preguntar-ho.Data de realització: 08/11/2020 | Data de la darrera actualització: 08/11/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300