Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull des d’avui tres jornades de la Campanya de Donació de Sang d’Estiu: de l’11 al 13 d’agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2020 06:16:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIABlanes acull des d’avui tres jornades de la Campanya de Donació de Sang d’Estiu: de l’11 al 13 d’agost

S’allotja des d’avui dimarts i fins dijous de 17 a 21 h en una carpa amb aire condicionat instal·lada al Passeig de Mar

Des d’aquest dimarts i fins dijous vinent Blanes acull una Campanya de Donació de Sang més extraordinària que mai, perquè enlloc de fer-se durant dos dies com sol ser habitual, s’allargaran durant tres dies. La Germandat de Donadors de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, han organitzat aquesta nova campanya.


Carpa Donació de Sang Passeig de Mar Blanes, aquesta tarda
Tindrà lloc de l’11 al 13 d’agost, és a dir: des d’avui dimarts i fins dijous vinent, tots tres dies a les tardes: a partir de les 5 fins les 9 de la nit de manera ininterrompuda, per facilitar la màxima afluència de donants. Igual que ja es va fer l’any passat, enlloc d’allotjar-se en un autobús del Banc de Sang –que a més a més enguany hagués limitat considerablement el seu aforament per la COVID-, la jornada s’allotjarà en una carpa que s’instal·larà al Passeig de Mar, a tocar del Carrer Ample.

Campanya de Donació de Sang de l’11 al 13 d’agost

La carpa de grans dimensions està proveïda d’aire condicionat per combatre les elevades temperatures que solen haver coincidint amb el mes d’agost. Per poder participar cal demanar una cita prèvia a través del web www.donarsang.gencat.cat, tot i que qui s’hi acosti sense tenir cita prèvia i vulgui donar-ne també podrà fer la seva corresponent donació voluntària.


En tots els casos, abans de fer la donació s’ha de complimentar un formulari i cal passar una revisió mèdica bàsica per major seguretat sanitària tant del donant com dels receptors. Ara, a més a més, és encara més necessari que mai amb l’actual context del coronavirus. Blanes ja ha acollit en dues ocasions sengles campanyes de donació coincidint amb l’estat d’alarma per la COVID-19, havent aplicat les corresponents mesures de seguretat sanitàries per prevenir la seva expansió.

En la darrera campanya que va tenir lloc a finals de juny van participar-hi prop de 300 persones, una xifra molt ben valorada des de l’organització, que sempre assenyala Blanes com la població del territori gironí on més bons resultats s’assoleixen. Precisament en base a aquesta percepció, avui a la tarda l’afluència de gent es preveia que fos bona.

Crida a la participació de la ciutadania

Aquests dies el Banc de Sang està fent una crida en especial a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries pels pacients dels hospitals un cop superat l’estat d’alarma. Amb la reducció dels contagis i malalts als centres sanitaris s’han reactivat les operacions i tractaments que es van haver d’ajornar durant aquests darrers mesos.


Ara, la necessitat que es puguin fer 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’activitat de transfusions. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes, i en especial ara que es produeixen en el context de la pandèmia.


Entre d’altres mesures que s’implementen arreu, s’hi inclou que els donants disposen de gel esterilitzant a la seva arribada, se’ls proveeix d’una mascareta en cas que la que duguin estigui desgastada, se’ls fa estar en una distància mínima d’un metre amb la resta de persona. També disposen que cadascú pugui tenir un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres precaucions.Data de realització: 08/11/2020 | Data de la darrera actualització: 08/11/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300