Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Finalitza a Blanes la Campanya Informativa de prevenció solar per lluitar contra el càncer de pell


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/12/2020 12:44:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

noulogoFinalitza a Blanes la Campanya Informativa de prevenció solar per lluitar contra el càncer de pell

Organitzada per l’Associació Catalunya Contra el Càncer (AECC) de Blanes, l’activitat s’ha fet durant tot el matí al Passeig de Mar, a tocar de la platja, amb el lema ‘No Juguis amb el Sol’

Aquest dimecres ha finalitzat a Blanes la Campanya de Prevenció del Càncer de Pell endegada a principis d’estiu. Organitzada per l’Associació Catalana Contra el Càncer (ACCC), es va posar en marxa el passat 4 de juliol i ha fet un recorregut per diferents platges i piscines de les comarques gironines. Més concretament, ha recorregut les platges Llançà, Palamós, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols i Lloret, així com les piscines de Salt i Girona.


La campanya pren el mateix nom que l’any passat, ‘No Juguis amb el Sol’, i el seu principal objectiu és conscienciar la població sobre les greus conseqüències que pot comportar una inadequada exposició al sol. També s’expliquen les conseqüències que pot comportar una inadequada exposició al sol i la importància d’adoptar hàbits de protecció solar. No tan sols ara, durant tot l’any, tot i que de manera especial –lògicament- coincidint amb els mesos estivals.

Carpa Informativa per prevenir el càncer de pell

Per contribuir a la campanya, al llarg de tot el matí ha estat instal·lada una Carpa Informativa al Passeig de Mar de Blanes –a tocar del Carrer Ample-, pràcticament a peu de la platja del centre de la vila. L’han atès voluntaris i voluntàries de la secció local de l’Associació Catalana Contra el Càncer (ACCC), que han repartit informació i recollit donatius per a l’entitat social.


D'esquerra a dreta: Rosa Riba (AECC Blanes), Àngel Canosa
(alcalde de Blanes) i Marina Vall·llosada (tinenta d'alcalde de Salut i Qualitat de Vida)
A banda de ciutadans i ciutadanes, també s’han acostat a la carpa l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Salut i Qualitat de Vida, Marina Vall·llosada. Tots dos s’han interessat per conèixer de més a prop els consells que cal seguir, així com la resposta obtinguda al llarg del matí en què es va estar atenent el punt d’informació. La carpa ha estat en marxa des de les 10 del matí fins la 1 del migdia.

Més de 80 càncers a les comarques gironines

El càncer de pell, tot i que a priori pot semblar el contrari, és un tipus de tumor força freqüent. Segons dades de l’Observatori del Càncer de l’Associació Catalana Contra el Càncer (AECC), l’any passat es van diagnosticar 863 casos de melanoma de pell arreu de Catalunya, i 3.507 casos de càncer de pell no melanoma. D’aquests dos totals, 83 casos i 339 casos, respectivament, corresponen a persones de les comarques gironines.


Un altre dels objectius que persegueix la campanya és transmetre a la població que el 90% dels càncers de pell es poden curar si es detecten a temps, identificant-ne bé els seus símptomes. En aquest sentit, el càncer de pell es produeix pel creixement anormal i descontrolat de cèl·lules cutànies que s’han alterat per la radiació ultraviolada (UV) procedent de la llum solar o dels llits de bronzejat. És precisament per aquest motiu que el càncer de pell se sol manifestar amb major freqüència la pell exposada al sol.



Data de realització: 08/12/2020 | Data de la darrera actualització: 08/12/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300