Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Publicat a Blanes ‘Mi Hijo y Yo’, el testimoni de Mercè Albet, una mare lluitadora, i el seu fill Xavi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2020 11:46:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Publicat a Blanes ‘Mi Hijo y Yo’, el testimoni de Mercè Albet, una mare lluitadora, i el seu fill Xavi

Escrit a dos mans amb l’ajut d’Ernesto Rubio, el llibre recull les vivències de mare i fill amb l’objectiu d’inspirar i servir de guia a d’altres famílies que conviuen amb la discapacitat mental

Quan es presenta un llibre una de les expressions que s’utilitza més sovint, sobretot si es basa en vivències reals, és que no deixarà indiferent a qui el llegeixi. Aquest és, sense cap mena de dubte un d’aquests casos: ‘Mi Hijo y Yo’. O, dit d’una altra manera: la història d’una mare lluitadora, Mercè Albet, i el seu fill Xavi, una persona molt especial, i no precisament perquè tingui una discapacitat mental, sinó perquè tothom qui el coneix se’n sent automàticament seduït per la seva afectuositat, que regala a raig, a mans obertes.


Recepció al Despatx d'Alcaldia presentació llibre
'Mi Hijo y Yo'
L’objectiu és inspirar i servir de guia a d’altres famílies que es troben en idèntica situació, alhora que es coneix una història carregada de missatges de positivitat malgrat des de fora podria pensar-se que és tot el contrari. La idea d’escriure’l va sorgir d’un amic de la família, Ernesto Rubio, qui comparteix l’autoria de l’escriptura amb Mercè Albet a l’hora d’explicar les vivències amb en Xavi.

Presentació del llibre a l’Ajuntament de Blanes

Inicialment estava previst presentar el llibre fa uns mesos en un acte públic, però a la vista que les mesures de sanitat per la COVID continuen restringint aquest tipus d’esdeveniments, se n’està fent difusió a través de les xarxes socials. Els qui també s’han interessat per conèixer l’experiència en forma de llibre d’aquesta família de Blanes són l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz.


Xavi Roldan, Àngel Canosa i Mercè Albet
Tots dos han rebut la família –la Mercè, en Manolo i en Xavi- al despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes i han participat en una presentació en petit comitè de la primera incursió literària d’ella. Tant Àngel Canosa com Albert Sanz ja coneixien la família, principalment a través d’una de les activitats impulsada per la Mercè, una associació esportiva sense afany de lucre per a persones amb diversitat funcional.


Albert Sanz, Xavi Roldan, Àngel Canosa, Mercè Albet i Manolo Roldan
Al terme de la trobada, la Mercè i en Xavi han regalat a l’alcalde de Blanes un exemplar del llibre, moment en què Àngel Canosa els ha demanat a tots dos que li dediquessin. Ha estat llavors quan, una vegada més, en Xavi ha fet gala de la seva generosa humanitat, i ha escrit una frase que de ben segur defineix el sentiment de tots els qui l’han pogut conèixer: ‘Amics per Sempre’.

La història d’una mare lluitadora

Nascuda a Barcelona, Mercè Albert i Martínez es va traslladar a viure a Blanes amb el seu home, en Manolo, i el seu fill l’any 2005. Coneixien el municipi des que en Xavi tenia un any, ja que venien a estiuejar-hi. La major part del llibre és la història de la Mercè i en Xavi, sobre com han anat filant la seva vida al voltant d’un fet tan especial. El lector/lectora haurà pogut resseguir tot el procés des del mateix moment en què neix en Xavi i els 40 anys que ha complert aquest 2020.


Per acabar de completar les vivències personals de tots dos, les darreres planes del llibre recullen una entrevista de l’autor a la coautora on s’acaben de donar diversos detalls respecte què significa tenir un fill o una filla amb discapacitat mental. També es parla dels nombrosos projectes que han girat al seu entorn, prou coneguts en l’àmbit social de Blanes, com per exemple el ‘Projecte Marxa’, la possibilitat que joves discapacitats passessin una estona en una discoteca especialment preparada per a ells i elles.

El coautor, Ernesto Rubio Sánchez

Ernesto Rubio Sánchez, el coautor de ‘Mi Hijo y Yo’, compta amb un llarg historial de llibres publicats. La major part també es basen en experiències reals de casos molt especials, com per exemple la nissaga sobre la transsexual en la infantesa, que arrenca amb la història de la Vicky, la primera nena transsexual a l’estat espanyol. Els llibres de la sèrie són: ‘La Torre de Marfil. Experiencias de una nina transexual’, ‘Patricia es mi hijo’, ‘Entre nosotros quedará’, ‘El rabo del demonio’, i pendent de publicar encara ‘Cuando los ríos se cruzan’ i ‘Claudio vs. Noelia’.


Altres novel·les de Ruben Rubio són ‘El diario de Beatriz. Experiencias de una nina sordomuda’, ‘La nina fantasma del albergue’, ‘El diario de Beatriz’, ‘¡Qué degeneración de generación!’ i ‘Orfanato de letras’. També ha conreat el gènere de la ficció en format de relats breus: ‘Las botas del pescador’, ‘La huerta del tío genaro’ o ‘Plasma selecto’, entre d’altres.
Data de realització: 08/19/2020 | Data de la darrera actualització: 08/19/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300