Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes per a la ‘VI Cantada d’Havaneres’ amb ‘Port Bo’, ‘Les Anxovetes’ i ‘Cabotatge’, que enceta avui la Festa Major Petita


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/20/2020 01:36:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLTot a punt a Blanes per a la ‘VI Cantada d’Havaneres’ amb ‘Port Bo’, ‘Les Anxovetes’ i ‘Cabotatge’, que enceta avui la Festa Major Petita

El cicle s’allargarà fins diumenge vinent, i el gruix d’actuacions s’allotgen cada tarda/vespre a la Pista Esportiva de la Plaça 11 de Setembre de Mas Enlaire

Ja està tot a punt punt perquè a partir d’avui Blanes celebri la Festa dels Copatrons 2020 ‘edició COVID’. Començarà amb un dels principals atractius inclosos al programa. La VI Cantada d’Havaneres de Blanes és un esdeveniment que enguany havia de ser més especial que mai, ja que la intenció és recuperar els multitudinaris concerts que ja es feien a Blanes entre els anys 70-80, que no tenien res a envejar al conegut esdeveniment que es fa al juliol a Calella de Palafrugell.


Pista Esportiva Plaça 11 de Setembre, aquest migdia
La VI Cantada d’Havaneres d’avui dijous es farà a partir de les 9 de la nit a la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre –al barri de Mas Enlaire-, i ha augmentat fins a tres el nombre de grups que hi participaran, ja que fins ara sempre n’havien estat dos. D’una banda, el grup amfitrió, els blanencs ‘Cabotatge’, i de l’altra dues formacions excepcional, que representen una i l’altra la veterania i l’actualitat del món de les havaneres.

‘Port Bo’ i ‘Les Anxovetes’, grups convidats a la Cantada d’Havaneres 2020

La veterania l’encarna el grup ‘Port Bo’, un dels que va impulsar la Cantada d’Havaneres de Calella de Palfrugell l’any 1966. De fet, va ser aquell mateix any quan també va néixer el grup ‘Por Bo’. L’altra formació convidada representa, com dèiem, l’actualitat en el món de les havaneres. Són ‘Les Anxovetes’, format per tres veus femenines a qui acompanyen els ‘Seitons’, els músics del grup.


El multitudinari concert arrencarà amb el grup de Blanes ‘Cabotatge’, format per tres veus masculines i una femenina. Dos d’ells també toquen l’acordió i la guitarra. Els seguiran ‘Les Anxovetes’ i finalment actuarà ‘Port Bo’, format per tres veus masculines. La VI Cantada d’Havaneres es clourà amb la interpretació conjunta, de tots tres grups a l’hora, de dues de les havaneres més populars: ‘El meu avi’ i ‘La Bella Lola’.

Cada dia una actuació destacada a la Plaça 11 de Setembre

Demà divendres el programa de la Festa Major Petita de Blanes 2020 viu el dia central amb la Festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, els copatrons de la vila. Al matí hi haurà els Actes Oficials amb l’Ofrena Floral i la Missa en honor als copatrons, dues activitats que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.


El mateix divendres al vespre, de nou a la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre, hi haurà una sonora i rotunda Batucada del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcenera. Serà el preàmbul de la ‘Nit Jove’, que inclourà tres principals ingredients de signe blanenc. Primer la veu femenina de ‘Shanilee’, i després els dos components del grup ‘Vinnie Kairos & Mad Phi’. La vetllada la tancarà una altra veu femenina, la de ‘Naiara’.

L’endemà dissabte l’activitat es reprendrà a les sis de la tarda amb contes infantils a càrrec de ‘Aires Rondallaires’ i balls dels components de la Colla Gegantera de Blanes. La jornada es tancarà a les 10 de la nit amb un altre dels plats forts de les festes: la ‘Nit de Monòlegs’ amb Carlitos, Edu Mutante i Òscar Sáenz, monologuistes habituals a ‘El Club de la Comedia’ i ‘Comedy Central’, entre d’altres.


Per últim, diumenge es tancarà la Festa dels Copatrons amb una audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Girona a partir de 2/4 de 8 del vespre. Tots els actes de la Festa dels Copatrons 2020 compten amb les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19. Per aquest motiu, entre d’altres consideracions, les localitats per assistir als actes que s’allotgen al recinte tancat de la plaça 11 de setembre s’han hagut de reservar amb antelació.



Data de realització: 08/20/2020 | Data de la darrera actualització: 08/20/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300