Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

‘Port Bo’, ‘Les Anxovetes’ i ‘Cabotatge’ captiven al públic en la VI Cantada d’Havaneres de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2020 09:21:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL‘Port Bo’, ‘Les Anxovetes’ i ‘Cabotatge’ captiven al públic en la VI Cantada d’Havaneres de Blanes

La nit de cançons marineres ha significat el tret de sortida de la Festa Major Petita de Blanes, que s’allargarà fins diumenge vinent amb actes per a tots els públics

Blanes va encetar ahir els actes de la Festa Major Petita 2020 amb un dels seus plats forts, la VI Cantada d’Havaneres que va omplir d’aires mariners la Plaça 11 de Setembre, on tindran lloc cada nit les actuacions del cicle festiu. Les mesures de seguretat per evitar el contagi de la COVID-19 han obligat que enguany l’esdeveniment de reminiscències tan marineres no s’hagi pogut celebrar al lloc més adequat: arran de mar, però es van gaudir amb igual intensitat.


VI Cantada d'Havaneres de Blanes: interpretació conjunta
de la tradicional 'El meu avi'
La qualitat de les veus dels tres grups que van intervenir van ajudar a oblidar aquest darrer detall, configurant una vetllada difícil d’oblidar. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, van encarregar-se de donar la benvinguda a tots els assistents a l’esdeveniment, aprofitant la ocasió per desitjar a tothom que gaudeixin la Festa dels Copatrons.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura,
Albert Sanz, donant la benvinguda
Abans, però, les primeres paraules de l’alcalde de Blanes van ser per fer un emotiu record en reconeixement a totes les víctimes mortals que ha provocat la pandèmia, així com a les persones que han patit la COVID-19. Àngel Canosa va demanar una vegada més a tothom que no abaixessin la guàrdia, i que calia seguir actuant amb responsabilitat, tenint cura els uns dels altres.

Tres grups d’excepció a la VI Cantada d’Havaneres de Blanes

Abans d’encetar el primer dels tres concerts de la nit també es va adreçar al públic assistent Ramon Soto, de ‘Cabotatge’, el grup que cada any fa d’amfitrió. De fet, des de la primera edició ha col·laborat amb l’Ajuntament de Blanes en la seva organització. El grup ‘Cabotatge’ es va crear a finals del 2015, i actualment els seus components són Ramon Soto, Montse Casanova, Toni Garcia i Esteve Dalmau.


Actuació del grup 'Cabotatge'
Tot seguit, les seves veus van encetar la vetllada oferint temes tan populars com ‘Vell Pescador’, ‘Maria la Portuguesa’, ‘Allá en La Habana’ o ‘El Canó de Palamós’, entre d’altres. Particularment emotiva va ser la interpretació del valset ‘Vestida de Nit’, que va popularitzar fa pocs anys Sílvia Pérez Cruz, i ‘Mariner de Terra Endins’.


Rere d’ells van irrompre amb una força inusual les tres poderoses veus de ‘Les Anxovetes’ acompanyades dels ‘Saitons’ al contrabaix i a la guitarra. Format l’estiu del 2013 a Girona, són en l’actualitat un dels grups més apreciat en el seu àmbit, i al seu repertori hi va haver de tot: havaneres clàssiques i pròpies, algun valset i sons mariners que no van deixar indiferent a ningú.


Actuació de 'Les Anxovetes'
El públic de Blanes va poder gaudir entre d’altres temes de tot un clàssic apreciat especialment pels amants de les havaneres: ‘La Balada d’en Lucas’, però també d’un tema propi, ‘’De Anchoas quedan tres’, compost per una de les ‘anxovetes’, Tona Gafarot. També van oferir ‘Salió de Jamaica’, ‘Ulls Verds’ o ‘Plora Guitarra’, del conegut compositor Ortega Monasterio.


Actuació de 'Port Bo'
El tercer ingredient de la VI Cantada d’Havaneres de Blanes va ser l’autèntica cirereta del pastís, ja que es tractava d’un dels grups més veterans i internacionals del món de les havaneres: ‘Port Bo’. Nascut al 1966 a la ciutat-bressol d’aquest estil musical, Calella de Palafrugell, va ser precisament un dels impulsors de la conegudíssima Cantada d’Havaneres que es celebra en aquesta localitat cada estiu, des de fa tants anys com l’edat d’aquest grup.

‘Port Bo’ va farcir el seu repertori amb èxits com ‘La Gavina’ i ‘La Caña Dulce’, que no falten mai a cap cantada d’havaneres, però també va interpretar d’altres clàssics mariners com ‘La Sirena i la Lluna’ o bé ‘El Tango de la Punyalada’. La seva intervenció va tancar-se amb un dels moments més esperats de la nit: la interpretació conjunta de les dues havaneres més nostrades i conegudes, ‘La Bella Lola’ i ‘El meu avi’.


Actuació conjunta dels tres grups
Les veus dels tres grups es van fusionar en un de sol, ajudats per un públic més que disposat a fer de cor, amb la coreografia inclosa dels mocadors moguts al ritme de ‘La Bella Lola’. Un final apoteòsic per una vetllada única, que l’any vinent s’espera que pugui tornar a lluir encara més en la que serà la VII Cantada d’Havaneres, bressolada –aquest cop sí- pels aires mariners del litoral blanenc.Data de realització: 08/21/2020 | Data de la darrera actualització: 08/21/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300