Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Contes i Balls de Gegants i Capgrossos amenitzen la Tarda Infantil de la Festa dels Copatrons de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/23/2020 09:33:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLOKContes i Balls de Gegants i Capgrossos amenitzen la Tarda Infantil de la Festa dels Copatrons de Blanes

La Colla Gegantera de Blanes i el grup ‘Aires Rondallaires’ es van encarregar d’amenitzar la tarda del dissabte

La Festa Major Petita de Blanes 2020 que avui diumenge arribarà al seu punt i final amb una Audició de Sardanes, va comptar aquest passat dissabte amb l’única activitat d’aquest cicle festiu que s’haurà celebrat durant la tarda. Es tractava d’una activitat destinada principalment al públic infantil, tot i que també la van gaudir acompanyants i adults, que van omplir a vessar el recinte de la Plaça 11 de Setembre.


Tarda Infantil - Fotografies: Dipti Gimeno
Precisament pensant en què la canalla havia de venir necessàriament acompanyada a l’esdeveniment, alhora de marcar la logística per a la reserva d’entrades prèvia que ha calgut fer per controlar l’aforament, se’n podien guardar 4 i no pas les 2 de la resta d’activitats. Va ser difícil guardar les distàncies i no moure’s de la cadira, però en general es va respectar força la normativa.

Contes Infantils i Balls de Gegants i Capgrossos

La tarda del dissabte es va encetar amb un conta contes on la canalla eren els principals protagonistes. La sessió va anar a càrrec del grup ‘Aires Rondallaires’, format per l’Aina i la Cristina, que van entretenir petits i grans amb les seves narracions dramatitzades, amanides amb una bona profusió de ninots i altres ingredients artístics.


Contes amb 'Aires Rondallaires', amb la Cristina Bitlloch i l'Aina Puig
Tot just fa un any que el grup es va estrenar amb motiu de la Revetlla de Sant Joan, i des de llavors s’han fet molt conegudes entre el seu públic. Les històries que van explicar a la mainada els van tenir en aquella hipnosi col·lectiva que solen despertar els contes quan estan ben explicats, propiciant una estona més que entretinguda.

Balls de Gegants: una mostra de balls de la imatgeria blanenca

L’escenari de la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre es va vestir després d’imatgeria blanenca i tradició gegantera a través del següent ingredient del programa de la Festa dels Copatrons. Es tractava dels balls de gegants que van oferir els membres de la Colla Gegantera amb el suport d’altres col·laboracions, entre elles de l’Esbart Joaquim Ruyra.


Ball d'en Vâdó Set-Trossos
A l’estil de la Trobada Gegantera que es fa cada any quan l’estiu ja s’acaba, es van interpretar diversos balls dalt l’escenari, acompanyada de la música que en el seu moment es va composar i enregistrar per a les trobades. En total havent haver quatre balls, entre ells el dels gegantons Bernat-Joan de Cabrera i Violant de Prades, de l’Esbart Joaquim Ruyra.


Ball Gegantons de l'Esbart Joaquim Ruyra
Un altre dels gegantons amb identitat pròpia que va protagonitzar la vetllada va ser el característic ‘Vadô Set-Trossos’, el personatge de la novel·la ‘El Rem de 34’ de Joaquim Ruyra, que va dansar amb la música de la primera cobla gamberra del país, els ‘Biflats’. També van tenir el seu minut de glòria els nans de la colla, els capgrossos que representen diversos personatges: el dimoni, el doctor, l’àvia, etc...


Ball d'en Gastó i na Caterina
El ball més especial, sense cap mena de dubte, el van protagonitzar els dos gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina. La música del ball que tants cops han pogut gaudir blanencs i visitants és obra del compositor blanenc Rafel Comas, arranjat pel músic Xavi Pendon. Tots dos balls de gegants estan recollits en el CD Catalan Fanfarre que els Biflats van presentar el març del 2017.


Nans i Capgrossos de la Colla Gegantera en l'apoteosi final
Al terme de l’entretinguda tarda infantil, els nans i capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes es van encarregar d’obsequiar la concurrència amb un esclat de paperets i serpentines que, lògicament, va fer les delícies de la canalla. En definitiva, una vetllada on les rialles i l’entreteniment van fer reviure i revifar durant més d’una hora l’essència més tradicional de la Festa Major Petita de Blanes.



Data de realització: 08/23/2020 | Data de la darrera actualització: 08/23/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300