Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes mostra els seus atractius per tot Catalunya al magazín ‘Horari d’Estiu’ de La Xarxa TV


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/23/2020 11:12:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes mostra els seus atractius per tot Catalunya al magazín ‘Horari d’Estiu’ de La Xarxa TV

Emès dissabte des de l’espigó del Club de Vela, es va parlar des de cuina marinera fins al concurs de focs d’artifici, passant per ‘Bronko’, l’Esbart Joaquim Ruyra i l’actuació de ‘Kids From Mars’

Blanes ha protagonitzat una vegada més per tot Catalunya un programa televisiu, una finestra oberta arreu del territori català des d’on tothom va poder conèixer millor els atractius d’aquest municipi on comença la Costa Brava. Es va emetre en directe la tarda-vespre d’aquest passat dissabte, i en aquesta ocasió el plató televisiu triat va ser un racó excepcional, l’espigó del Club de Vela Blanes, que dóna a la Platja Central.


Es tractava del programa-magazín ‘Horari d’Estiu, que es pot veure arreu de Catalunya a través de La Xarxa, en coordinació amb les Televisions Locals repartides pel país. En el cas de l’emissió que es va fer aquest passat dissabte des de Blanes, el pes de la producció va ser conjuntament amb TV Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, qui ha col·laborat especialment en nodrir l’equip de producció amb diversos aspectes logístics i de contingut.


L’equip de producció televisiva també ha comptat amb la col·laboració del Club de Vela Blanes, qui ha contribuït a cedir l’espai des d’on es va emetre, així com tot el què va ser necessari. Al llarg de dues hores, des de les 6 de la tarda fins les 8 del vespre, van passar pel plató de televisió a l’aire lliure diversos convidats per parlar del variat repertori d’atractius amb què compta Blanes.

Els atractius de Blanes mostrats arreu de Catalunya

També van formar part del programa reportatges gravats prèviament, que exploraven els racons més atractius per anar a conèixer-los. Així, hi havia des del Jardí Botànic Marimurtra, passant per la Roca de Sa Palomera, el Passeig de Mar per on diàriament caminen o fan esport milers de persones, o el Castell-Palau del Vescomtat de Cabrera, que l’any passat va complir els 700 anys d’història.


El lligam de Blanes amb el mar va quedar reflectit en un complet reportatge sobre les activitats nàutiques que es fan al Club de Vela Blanes, així com amb l’entrevista al Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas. En aquest apartat es va reblar el clau podent veure en viu i en directe com es prepara un suculent Suquet de Peix, un dels plats més representatius de la cuina marinera que es conrea a Blanes amb el xef de cuina Toni Marin.


En l’aspecte més cultural, es va comptar amb les intervencions dels cineastes blanencs Isaac Ulam i Raül Busquets. El primer ha dirigit ‘Bronko’, una pel·lícula que està acaparant premis a tots els festivals dels Estats Units on s’ha presentat, i que ara espera la decisió de l’Acadèmia de Cinema de l’estat espanyol respecte si serà la representant en l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. El va acompanyar Raül Busquets, guardonat precisament per la seva tasca al front de la càmera a ‘Bronko’, i que estrenarà amb caràcter imminent el seu primer llargmetratge de ficció: ‘A Casa’.


A ‘Horari d’Estiu’ també es va parlar d’un dels signes identitaris blanencs més representatius: el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, amb Quim Valls i Pol Brunet; així com de l’entitat cultural més internacional –valgui la redundància- de la vila: l’Esbart Joaquim Ruyra, amb Marc Coll i alguns elements de l’identitari propi: els gegantons i la gerra del Ball de Morratxes. Per últim, també es va comptar amb la intervenció musical del duet de Blanes ‘Kids From Mars’.


El programa ‘Horari d’Estiu’ es pot veure arreu del territori català, ja que l’emeten des d’Olot Televisió i TV Girona fins a Lleida TV, passant per Mataró Audiovisual, TV Badalona, Empordà TV, el Canal de les Terres de l’Ebre, Canal Terrassa, Pirineus TV, Penedès TV, Banyoles TV, Canal Blau de Vilanova, Canal 10 Empordà, Vídeo Ascó Televisió, Vallès Oriental Televisió, Terramar Garraf-Penedès, Terramar Tarragona, Televisió del Ripollès, TV Costa Brava, Tàrrega TV i un llarg llistat.

Data de realització: 08/23/2020 | Data de la darrera actualització: 08/23/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300