Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un balanç positiu de la Festa Major Petita, marcada per les mesures COVID-19


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/24/2020 12:05:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLOKL’Ajuntament de Blanes fa un balanç positiu de la Festa Major Petita, marcada per les mesures COVID-19

Totes les actuacions s’han allotjat en una pista esportiva a l’aire lliure amb aforament limitat i control d’accés, guardant-se en tot moment les mesures de protecció preventives

Durant aquests darrers dies, Blanes ha viscut els actes de la Festa Major Petita 2020, marcades com a tot arreu per ser un cicle en edició COVID-19. Això ha significat haver de mesurar fins al darrer detall tots els aspectes que s’inclouen en un programa de festes, però amb un esforç afegit per garantir que es complien les estrictes mesures de seguretat per frenar l’expansió del coronavirus.


VI Cantada d'Havaneres nit de dijous
D’aquesta manera, totes les actuacions s’han allotjat des -del passat dijous i fins ahir diumenge- a la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire. Un espai a l’aire lliure, però rodejat de tanques que limiten el seu accés. Seguint els preceptes de les mesures preventives, el recinte comptava amb un aforament de 140 cadires, separades per una distància d’1’5 metres, i amb els preceptius passadissos centrals, laterals i posterior.


Control d'aforament i d'accés al recinte
L’aforament estava limitat a aquest nombre d’assistents, i s’ha fet un rigorós control d’accés segons el qual les localitats s’havien de reservar amb antelació, ja fos telemàticament o trucant per telèfon en cas que no es tingués internet. Cada persona havia de mostrar la seva localitat abans d’accedir al recinte, de manera que s’ha pogut tenir un registre dels i les assistents, deixant entrar als qui no en tenien quan hi havia localitats vacants.


A l’entrada del recinte també es facilitava a tothom gel hidroalcohòlic, i era indispensable portar posada la mascareta per accedir-hi, un darrer detall aquest que tothom sense excepció ha complimentat de bell antuvi, sense necessitat que s’hagués d’indicar a ningú que calia dur-la. Però potser la mesura més difícil de complir ha estat no poder moure’s de la cadira en alguns dels espectacles, un altre precepte pel seguiment del qual tampoc no s’ha hagut de cridar l’atenció a ningú.

Una prova que la cultura no s’atura i és segura

Al llarg de quatre dies els diferents protagonistes de les actuacions i espectacles que s’han anat succeint han agraït la valentia i l’esforç de l’Ajuntament de Blanes al tirar endavant els actes de la Festa Major Petita 2020. De manera especial tenint en compte que el passat mes de juliol finalment es va decidir suspendre els actes de la Festa Major de Santa Anna per l’augment de contagis que s’havia registrat llavors, afegit a una situació que indicava, segons les autoritats sanitàries, que l’anul·lació era el més recomanable.


En un context en què especialment les entitats culturals i el col·lectiu artístic en general està patint econòmicament la suspensió d’activitats per la COVID-19, s’ha posat en valor que es faci qualsevol tipus d’acte públic, per simbòlic que pugui arribar a ser. Una de les frases més repetides durant aquests dies ha estat que, al cap i a la fi, s’ha pogut demostrar que la cultura és segura, remarcant que cal reivindicar la cultura tradicional i popular malgrat la COVID.

Quatre dies farcits d’activitats per a tots els gustos

La Festa Major Petita de Blanes, la dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximià, es va encetar dijous passat amb la inoblidable VI Cantada d’Havaneres que van protagonitzar els grups Cabotatge, Les Anxovetes i Port Bo. L’endemà divendres es van fer els Actes Oficials consistents en l’Ofrena Floral sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, i la Missa amb motiu de la festivitat dels dos sants a la Parròquia Santa Maria.


Batucada nit de divendres
El vespre de divendres es va fer una Batucada i la Nit Jove, amb tres concerts a càrrec de Naiara Burke, Shanilee i Vinnie Kairos & Mad Phi. Dissabte va ser el torn de gaudir d’una Tarda Infantil amb contes a càrrec del duet ‘Aires Rondallaires’, seguits pels balls de la Colla Gegantera de Blanes amb la col·laboració de l’Esbart Joaquim Ruyra, que van donar vida a gegantons i capgrossos però, en especial, als gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.


Nit de Monòlegs dissabte
La nit del dissabte es va omplir amb una bona dosi de bon humor amb la Nit de Monòlegs, a càrrec d’Óscar Sáenz, Carlitos i Edu Mutante, i finalment aquest passat diumenge es va tancar el cicle amb una Audició de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona. Les activitats de la Festa dels Copatrons 2020 les ha organitzat el Departament de Cultura i Festes amb el suport i col·laboració de diverses entitats culturals i juvenils del municipi, havent-s’hi assignat un pressupost de 15.000 €.



Data de realització: 08/24/2020 | Data de la darrera actualització: 08/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300