Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, Lloret i Tossa suspenen el Carnaval de la Costa Brava Sud 2021 per la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2020
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes, Lloret i Tossa suspenen el Carnaval de la Costa Brava Sud 2021 per la COVID-19

Fa 10 anys que els tres municipis de la Selva Marítima sumen esforços per organitzar el cicle festiu que inclou com a acte més destacat la Rua de Carnaval, amb 120.000 espectadors

Els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han decidit avui dijous suspendre els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2021, que s’havia de celebrar el febrer de l’any vinent. La resolució l’han pres aquest matí, de comú acord, els representants dels tres consistoris. Ho han fet després de mantenir una reunió telemàtica on s’ha acabat resolent aquest extrem, tot i que amb anterioritat ja s’havien mantingut contactes que apuntaven en aquesta direcció.


Imatges d'Arxiu: Presentació Carnaval de la Costa Brava Sud 2020
Àngel Canosa, Imma Colom i Jaume Dulsat
Les raons per a la suspensió d’aquests actes es deuen, òbviament, a les mesures preventives per aturar la propagació de la pandèmia de la COVID-19, que durant aquestes dies torna a reflectir xifres perillosament alarmants de contagis. En l’actualitat, una de les principals mesures és no promoure la celebració d’actes públics o privats que signifiquin una acumulació de gent, amb la previsió que de cara al proper febrer aquesta situació encara no pugui estar controlada al 100%.

En aquest darrer sentit, el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui ha participat en la reunió en representació de l’Ajuntament de Blanes, s’ha mostrat contundent: “En aquests moments cal posar per davant la salut de les persones abans que res. L’acte central del Carnaval de la Costa Brava Sud, les rues que apleguen colles d’arreu del territori, sumen 120.000 espectadors entre Blanes, Lloret i Tossa, un volum de gent que suposa un risc de possibilitats de contagi que no s’ha de promoure de cap de les maneres”.


Albert Sanz també ha matisat: “Això no vol dir que a partir d’ara tornem a suspendre totes les activitats lúdiques o culturals que es feien a Blanes. La recent experiència de la Festa dels Copatrons ens ha servit per veure com cal organitzar els actes amb seguretat. Hem pres nota i ens servirà al Departament de Cultura i Festes per poder fer una previsió d’actes amb les màximes garanties”.

L’any 2022 serà la 10a edició del Carnaval de la Costa Brava Sud, que continuarà sumant els esforços dels tres municipis de la Selva Marítima, en una experiència valorada molt positivament pels ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa. No tan sols perquè es redueixen despeses en uns temps en què cal economitzar més que mai. És excel·lent ocasió per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que s’hi ofereixen.

Consulta prèvia amb les colles de carnaval de Blanes

Abans de prendre una decisió definitiva, el regidor de Cultura i Festes ha mantingut contactes telemàtics amb les colles de Blanes que han participat aquest any als actes que han tingut lloc en aquest municipi amb motiu del Carnaval de la Costa Brava Sud. Són les colles ‘Que Vingui Qui Vulgui’, del barri de La Plantera; ‘Bendita Locura’, de Mont-Ferrant; ‘A on anem la liem’ de Valldolig; l’Esbart Joaquim Ruyra; i el col·lectiu de l’Associació de Veïns de Quatre Vents.


Rua Carnaval 2020
El regidor de Cultura i Festes els ha traslladat la idea inicial de suspendre els actes del carnaval, cosa amb la qual han estat d’acord els col·lectius. La decisió de suspendre o no el cicle festiu del carnaval calia prendre-la ara i no post posar-la gaire més enllà en el temps. No tant per preveure la seva organització sinó, sobretot, de cara a les colles que hi participen, que aprofiten l’inici de la tardor per decidir quina disfressa lluiran, començant ja les tasques de preparació del disseny de vestuari i les carrosses que acompanyen les colles.

Blanes: un carnaval per a tota la família

A Blanes els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud són un motiu més per posar l’accent en que sigui una festa per a tota la família, des dels més petits fins als més grans. Es tracta d’aprofitar l’oportunitat de remarcar el fet que Blanes és una de les Destinacions de Turisme Familiar reconegudes per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, però també d’oferir entreteniment al públic de totes les edats.


Festa Infantil Carnaval 2020
Aquest 2020 el cicle ha inclòs des del ‘Carnaval Ensorra’t’ per a gent jove fins la ‘Rua de Carnaval’ del diumenge a la tarda, l’acte més multitudinari i participatiu del carnestoltes blanenc. Un altre dels ingredients ha estat la ‘Festa Infantil’ que inclou el ‘Concurs de Disfresses’, on poden participar des de nens i nenes fins a joves de 12 anys fins a grups de famílies.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/27/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300