Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Medi Ambient de Blanes fa una crida a extremar les precaucions pel mosquit tigre amb les pluges


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/29/2020 10:19:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Festa de la deixalleriaMedi Ambient de Blanes fa una crida a extremar les precaucions pel mosquit tigre amb les pluges

Amb motiu de la previsió de pluges generalitzades, que faciliten la proliferació d’aquest insecte, han fet una crida a la ciutadania perquè prengui mesures preventives

El Servei Meteorològic de Catalunya ja porta dies avisant que aquest cap de setmana hi hauria pluges generalitzades arreu del territori, singularment avui dissabte. Davant aquest anunci, el Departament de Medi Ambient ha fet una especial incidència a aquest extrem, formant part de la Campanya per evitar la proliferació del Mosquit Tigre que ha iniciat aquest estiu.


Blanes, aquest dissabte al matí
Les pluges activaran, sobretot en aquelles comarques que porten més dies sense precipitacions, una gran quantitat de llocs de cria de mosquit tigre. Per això, cal evitar que, aproximadament una setmana més tard de les pluges, les larves nascudes esdevinguin en adults que causin molèsties en la població. Així s’ha indicat des del Servei de Control de Mosquits, especialment a aquells municipis que, com és el cas de Blanes, fan campanyes per frenar la proliferació d’aquest insecte.

Crida a la ciutadania a extremar les precaucions

Per això, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha fet una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials per advertir que ens trobem davant un pic important de presència de mosquit tigre si no s’apliquen les necessàries mesures preventives. Atès el context actual d’especial sensibilitat envers les malalties infeccioses, s’ha cregut convenient fer-ne difusió.


Cal tenir en compte que més del 80% dels espais on cria l’insecte són privats, per això és molt important que cada persona, de manera individual i col·lectiva, es responsabilitzi d’evitar que el mosquit criï a casa seva. Les pluges omplen d’aigua molts objectes i fan néixer larves de mosquit tigre que es converteixen en mosquits adults i causen molèsties.


Aquesta espècie diposita els ous en les petites masses d’aigua que es formen en els recipients artificials, ja siguin de ceràmica –plats, gerros, gots, ampolles, safareigs, etc- de plàstic o de goma. Entre les accions que es poden fer a l’interior de les cases s’hi inclouen vigilar l’aigua dels plats sota els testos, tapar amb tela mosquitera els bidons de magatzematge d’aigua per regar, netejar bé les canaletes de les teulades, o bé recollir trastos del jardí que puguin acumular aigua.


Mesures de Prevenció per evitar el desenvolupament de les larves :
    - Buidar qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua i posar-lo sota cobert
    - Evitar les acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguàs
    - Posar peixos en les fonts ornamentals dels jardins
    - Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua
    - Cobrir amb tapes hermètiques o teles mosquiteres els dipòsits de recollida d’aigua
    - Mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzin, i buidar periòdicament les de plàstic que, en cas de no utilitzar-se, cal retirar
    - Cobrir les embarcacions amb lones a l’hivern, evitant així que s’hi facin acumulacions d’aigua
    - Potenciar la fauna insectívora –predadors d’insectes-, que són de gran ajut pel manteniment de l’equilibri: ratpenats, orenetes, etc



Data de realització: 08/29/2020 | Data de la darrera actualització: 09/07/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300