Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes preparada per viure la Diada amb actes oficials i d’entitats, tots seguint les mesures sanitàries COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2020 12:25:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes preparada per viure la Diada amb actes oficials i d’entitats, tots seguint les mesures sanitàries COVID

Els actes institucionals inclouen la hissada de la senyera, una ofrena floral i un concert de sardanes. Dijous es farà la 15a Marxa de Torxes i divendres una concentració de l’ANC

A Blanes tot està a punt per celebrar durant els propers dies, dijous i divendres, el programa d’actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya. Inclou els actes preparats i dissenyats pels departaments de Cultura i Festes i Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes, així com pels que han organitzat diferents entitats del municipi amb motiu de l’11 de Setembre.


Tant els actes institucionals com els de les entitats estan marcats, com no podia ser d’una altra manera, pel context de la pandèmia. Per això, s’han redissenyat i revisat tots els actes, i s’han adequat als estrictes protocols de prevenció, respectant escrupolosament les instruccions sanitàries que recomana el govern català en relació a la COVID-19.

Actes Institucionals de la Diada Nacional de Catalunya

Els Actes Institucionals de l’11 de Setembre a Blanes estaran començaran divendres al matí, amb les dues activitats que fa temps que se celebren en aquest municipi, adaptades a les mesures COVID. A les 11 del matí tindrà lloc l’acte central i més solemne: la hissada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes, acompanyada de l’Himne Nacional de Catalunya, el ‘Cant dels Segadors’.


Imatges d'Arxiu: Hissada Senyera 2019
Tot seguit, a 2/4 de 12 del migdia, es farà l’Ofrena Floral Institucional davant el Monument a Lluís Companys que hi ha al Carrer de Sant Andreu de Sa Palomera, a tocar de la Plaça Catalunya. En aquest segon acte s’ha introduït una modificació: només es farà una única ofrena, i s’ha demanat als partits polítics que acostumaven a aprofitar la logística municipal per fer les respectives ofrenes que les programin en d’altres moments i ho facin en privat.


Ofrena Floral 2019
L’objectiu és evitar promoure aglomeracions i concentracions de persones al voltant del Monument a Lluís Companys, situat en un indret que no permet logísticament poder acotar l’espai perquè pugui participar-hi públic garantint les mesures sanitàries per la pandèmia. La hissada de la senyera i l’Ofrena Floral, estaran encapçalades per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat pels regidors i regidores dels diferents grups municipals del consistori.

Concert de Sardanes amb aforament limitat i control d’accés

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya finalitzaran divendres al vespre, amb una altra activitat que també s’ha hagut de modificar per la COVID-19. A les 8 del vespre s’oferirà un Concert de Sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar a càrrec de la Cobla La Flama de Farners, qui s’ha encarregat d’aquesta activitat durant els darrers anys.

El concert s’ha organitzat seguint les mateixes mesures de seguretat per la COVID que ja es van aplicar amb motiu dels actes de la Festa Major Petita del passat mes d’agost. Hi haurà aforament limitat i control d’accés, acotant l’espai pel públic perquè les cadires mantinguin la distància de seguretat adequada. Val a dir, però, que s’ha introduït un canvi en relació al cicle festiu dels copatrons.


Sardanes Diada 2019
Per assistir al concert no caldrà fer cap inscripció prèvia. L’entrada serà lliure fins arribar al topall de localitats, i tan sols caldrà complir el requisit que s’inscriguin les dades del públic que vagi accedint al recinte conforme vagin arribant a l’espai pels espectadors. Hi haurà controladors per complir les mesures de seguretat, així com gel hidroalcohòlic que caldrà posar-se quan s’accedeixi a l’espai.

Altres actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Al marge dels actes institucionals, diverses entitats del municipi n’han organitzat d’altres coincidint amb la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, així com amb l’11 de Setembre. El dijous 10 de setembre es farà la 15a Marxa de Torxes per la Independència, organitzada per la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes (TFPS), amb el suport l’ANC, Òminum Selva Marítima, CDR de Blanes, i d’altres entitats del municipi.


Ofrena Floral Marxa de Torxes 2019
La 15a Marxa de Torres començarà a 2/4 d’11 de la nit, amb l’entrada dels participants al recinte acotat a la Platja de Sant Andreu de Sa Palomera, amb un aforament limitat a 150 persones i amb registre dels assistents. A les 11 començarà la concentració amb l’encesa de torxes i, mentre el gruix de participants roman a la platja, hi haurà la lectura d’un manifest i l’ofrena floral que farà un representant de cada entitat. L’acte es tancarà amb la hissada d’una estelada al cim de la Roca de Sa Palomera, substituint la senyera que habitualment hi oneja.

L’endemà divendres, l’11 de Setembre, s’ha programat una concentració organitzada per l’ANC Blanes, sota el lema ‘El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents’. Es farà a les 17’14 h a la Pista Esportiva de la Plaça 11 de Setembre, on ja van tenir lloc els actes de la Festa Major Petita. Al llarg de l’acte es farà la lectura d’un manifest, i també s’entonaran diverses cançons reivindicatives.


Val a dir que les entitats organitzadores dels dos actes han estat i continuen en estreta comunicació tant amb el Departament d’Interior de la Generalitat com amb l’Ajuntament de Blanes perquè totes dues activitats del 10 i 11 de setembre contemplin les mesures de seguretat marcades per la COVID-19. En aquest sentit, hi haurà un registre de participants, i es guardaran les tres principals normes: mascareta, distància de seguretat i rentat de mans.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/09/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300