Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Diada Nacional de Catalunya amb un Concert de Sardanes amb la Cobla Flama de Farners


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2020 10:51:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca la Diada Nacional de Catalunya amb un Concert de Sardanes amb la Cobla Flama de Farners

La formació, que compta amb diversos músics blanencs, va fer gaudir al públic amb un variat repertori, tancant amb un bis molt aplaudit: ‘La Santa Espina’

A l’hora de fer difusió d’aquesta activitat, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ho va estar remarcant a través de les diferents xarxes socials. L’acte d’ahir era un ‘Concert de Sardanes per escoltar’, ja que les estrictes mesures de seguretat per prevenir el contagi de la COVID-19 contemplen que, de moment, encara no es puguin fer balls com les sardanes, on els participants s’han d’agafar de les mans.


Concert de Sardanes amb la Cobla Flama de Farners
El concert de sardanes, que va tancar ahir al vespre els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Ho va fer acompanyat del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, així com de representants dels grups polítics municipals al consistori.


La Cobla Flama de Farners –on hi ha cinc músics blanencs- es va encarregar que el públic assistent pogués gaudir d’una vetllada farcida de melodies sardanistes que van complaure des dels més entesos fins als qui senzillament volien fruir d’un bon concert en uns temps en què la música en directe costa tan de poder trobar. Dirigida pel músic i compositor blanenc Jordi Molina, el repertori va ser molt variat.

Un repertori farcit de referències blanenques

La vetllada va incloure des de composicions del director de la cobla –‘Xaloc’- fins a sardanes d’autors que s’escriuen amb majúscules en l’àmbit sardanista: Ricard Viladesau i Caner –‘En Peret Barretó’-, Manel Saderra –‘Somni’-, o bé Juli Garreta, de qui va sonar ‘Pedregada’. També es van sentir sengles composicions de dos altres autors i músics blanencs: Xavi Molina –germà del director de la Cobla Flama de Farners-, precisament amb una peça que reivindica els seus orígens: ‘Airola Blanenca’, i Pitu Chamorro, de qui va sonar ‘Estany de travertins’.


La resta del repertori va incloure ‘Endreça’, de Joaquim Serra i Corominas; ‘Niu d’Àligues’, de Josep Carbó, ‘Lídia’, d’Enric Ortí, i ‘Brut Natura’, de Jordi Feliu. El concert es va tancar amb un bis molt aplaudit pel públic –que va seguir-la en la seva part final dempeus, igual que els músics-, pel sentiment de catalanitat que traspua: ‘La Santa Espina’, d’Àngel Guimerà, tot un clàssic que va posar l’adequat punt i final a la Diada Nacional de Catalunya 2020 a Blanes.

Un concert adaptat a les mesures de seguretat COVID

Val a dir que, igual que tots els actes públics que s’han estat fent aquests dies a Blanes, l’habitual audició de sardanes que es fa cada any en aquest municipi amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya també es va adaptar a les estrictes mesures de seguretat per prevenir l’expansió de la pandèmia. De fet, es van repetir les mateixes que ja es van aplicar el passat mes d’agost, quan també es va fer un concert de sardanes formant part de la Festa Major Petita.


L’únic canvi va ser l’emplaçament, ja que enlloc de fer-se a la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre de Mas Enlaire, l’audició d’ahir es va acollir al seu lloc més emblemàtic: el Banc dels Músics del Passeig de Mar, on hi ha el Monument al Sardanista. Hi va haver un aforament limitat i control d’accés per a una 70ena de persones, així com controladors per complir les mesures de seguretat i per dispensar gel hidroalcohòlic que calia posar-se quan s’hi accedia.


La situació de les cadires, anàlogament a com es va fer a l’agost, guardaven les distàncies de seguretat adequades. Val a dir, però, que es va introduir una important modificació en relació al cicle festiu dels copatrons. Per assistir al concert no va ser necessari fer cap inscripció prèvia. L’entrada va ser lliure fins arribar al topall de localitats, i tan sols va ser necessari complir el requisit que s’anessin inscrivint les dades del públic conforme anaven accedint a l’espai pels espectadors.
Data de realització: 09/12/2020 | Data de la darrera actualització: 09/12/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300