Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 tancant la circulació al centre per reduir la contaminació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/19/2020 08:28:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA MOBILITAT 2014Blanes celebrarà la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 tancant la circulació al centre per reduir la contaminació

Es farà el dimarts 22 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial Sense Cotxes, i enguany no es programaran ni la Pedalada ni la Marxa Nòrdica per la COVID-19

Aquest proper dimarts 22 de setembre se celebra el ‘Dia Mundial Sense Cotxes’, formant part de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, que s’escau del 16 al 22 d’aquest mes. A Blanes la commemoració de la setmana europea s’ha vist sensiblement reduïda en relació a d’altres anteriors edicions, en què s’havien organitzat diverses activitats, a causa de les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries en prevenció de la COVID-19.


Tall Carrer Ample, al centre de Blanes, amb motiu
de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019
D’aquesta manera, enguany no tindrà lloc la popular ‘Pedalada Popular’ que es fa el diumenge que coincideix amb la Setmana Europea, amb la participació de petits i grans. Tampoc no es tornarà a fer el què va ser novetat l’any passat: un Taller de Marxa Nòrdica que va culminar amb una Caminada Popular amb bastons, que va comptar amb un notable èxit de participació.

Tall del centre de Blanes dimarts 22 de setembre

Aquest 2020 la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat coincidirà amb el 22 de setembre, quan s’escau el Dia Mundial Sense Cotxes, presentada amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’. Per promoure aquest objectiu, la Policia Local de Blanes s’encarregarà aquest proper dimarts de fer un tall de circulació al centre de la vila, al Carrer Ample.

A diferència de l’any passat, en què el tall es va realitzar a les tardes, enguany s’allargarà des de les 9 del matí fins les 9 de la nit. Durant 12 hores la circulació motoritzada estarà prohibida, llevat del transport públic i vehicles autoritzats. La ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ proposa reflexionar sobre el model de mobilitat actualment en ús i el què s’hauria de promoure.


Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta informació, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha fet arribar un comunicat als centres educatius i a les associacions de veïns. Es tracta de fer arribar al màxim nombre possible de ciutadans i ciutadanes l’objectiu que mena aquest tipus de commemoracions: promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Promoure la consciencia entre la ciutadania

Si es volen atenuar els efectes del canvi climàtic cal que tothom es comenci a plantejar que cal desplaçar-se per tot arreu de manera més sostenible. En aquest sentit, s’ha d’apostar pels anomenats transports alternatius: anar a peu, en bicicleta, o bé en transport públic i amb vehicles de baixes emissions de CO2, com ara híbrids o elèctrics. A banda de beneficiar al planeta, també és beneficiós per a la salut de la ciutadania.


L’any passat es van adherir a la Setmana més de 3.100 ciutats i pobles arreu d’Europa, dels qual 305 eren catalans. Enguany, el compromís dels municipis catalans amb aquesta campanya, amb més de 200 adhesions, demostra que Catalunya continua sent un referent a escala europea en la promoció de la mobilitat sostenible, segura i saludable.Data de realització: 09/19/2020 | Data de la darrera actualització: 09/19/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300