Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes aixeca el teló de nou després de 6 mesos d’inactivitat amb les mesures COVID en marxa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/21/2020 10:40:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes aixeca el teló de nou després de 6 mesos d’inactivitat amb les mesures COVID en marxa

Pau Roca ha inaugurat temporada amb ‘Les Coses Excepcionals’, diumenge tornaran els espectacles infantils de ‘Rialles’, i la programació professional seguirà el 4 d’octubre amb ‘Noucents’

El Teatre de Blanes va tornar a aixecar el teló el vespre d’aquest passat diumenge després de sis mesos d’inactivitat, amb totes les mesures preventives COVID en marxa. Ho va fer amb una representació certament adequada per a l’ocasió que s’hi celebrava: ‘Les Coses Excepcionals’, un monòleg protagonitzat per Pau Roca amb un regust agredolç, com ho és poder tornar a gaudir de la cultura, encara que sigui enmig d’unes estrictes mesures de seguretat que recorden constantment que estem vivint una situació excepcional.


Pau Roca, a la dreta de la imatge, en plena representació
de 'Les Coses Excepcionals' diumenge al vespre al Teatre de Blanes
La trama de l’obra també té aquest deix: un monòleg pretesament humorístic que amaga una realitat angoixant i dramàtica, perquè en definitiva el protagonista a qui dóna veu i cos Pau Roca es posa a fer una llista de ‘Coses Excepcionals’ als 7 anys, arran que la seva mare intenta suïcidar-se per primera vegada. A més a més la funció es fa a pit descobert: amb tots els llums de la sala oberts, comptant amb la participació constant del públic.


Això és perquè, mentre va arribant i es va seient a les butaques, el mateix Pau Roca els va repartint uns cartrons on hi ha escrites les ‘coses excepcionals’ numerades, i quan diu un número en veu alta, l’espectador ha de dir-ho en veu ben alta.... Una elocució que resulta especialment dificultosa al haver de portar la obligatòria mascareta. Alguns dels membres del públic també van compartir escenari fent d’actors i actrius, com quan el protagonista va demanar a una dona que fes de veterinària i a un home que es fiqués en la pell del seu pare.


Albert Sanz, Pau Roca i Àngel Canosa
al pati de butaques del Teatre de Blanes
Entre el públic assistent també s’hi comptaven l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, que van assistir a aquesta primera representació de represa d’activitat. Poc abans que comencés la funció, van saludar al protagonista indiscutible de ‘Les Coses Excepcionals’, Pau Roca, amb qui van aprofitar per promocionar l’activitat teatral compartint butaques amb la distància de seguretat.

Mesures de protecció i prevenció per la COVID-19

El retorn a l’activitat del Teatre de Blanes no cal dir que va estar marcat per les mesures de protecció i prevenció de la COVID-19, començant per la obligatorietat de dur sempre posada la mascareta. Amb l’aforament limitat al 50% de les localitats, i amb les butaques ocupades rodejades per seients buits, els tècnics del teatre van obrir les portes als espectadors 40 minuts abans que comencés la representació per poder facilitar la necessària entrada esgraonada.


A mesura que anaven entrant, se’ls prenia la temperatura corporal i se’ls facilitava gel hidroalcohòlic. També es verificava l’entrada preferentment a través del mòbil, llevat d’alguns casos en què la duien impresa. Una altra mesura és l’accés als seients: de la fila 1 a la 10 es fa per l’entrada frontal, i de les files 11 a la 25 per les escales laterals que hi ha a la dreta del vestíbul.


Al marge de les mesures COVID, el públic assistent a la representació d’ahir diumenge també va ser el primer que va poder gaudir de diferents millores que s’hi ha fet al Teatre durant aquests darrers mesos. La més destacada és el nou entapissat de les butaques, així com el repàs de pintura de bona part de la instal·lació, que ahir lluïa més que mai en la seva represa d’activitat.

Programació professional amb ‘Noucents’ i espectacles infantils de ‘Rialles’

El Teatre de Blanes continuarà l’activitat aquest proper diumenge, amb la primera de les sis representacions d’espectacles infantils que hi haurà en aquests darrers tres mesos de l’any. Es tracta del cicle de Rialles Blanes, que reprendrà l’activitat amb la funció de titelles ‘Sopa de Pedres’, a càrrec d’Engruna Teatre diumenge 2/4 de 6 de la tarda.


Pel que fa a la programació professional, seguirà la setmana següent amb l’espectacle musical ‘Noucents, El Pianista de l’Oceà’, que compta entre els seus intèrprets amb el músic i compositor blanenc Xavi Molina. L’espectacle es farà el diumenge 4 d’octubre a les 7 de la tarda, i el preu de l’entrada és de 18 €.
Data de realització: 09/21/2020 | Data de la darrera actualització: 09/21/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300